Eskişehir’de seçimler şekilleniyor

İYİ Parti’nin seçimlere “Hür ve Müstakil” girme kararını yinelemesinden sonra, millet ittifakının yeniden toplanma ihtimali kesinlikle ortadan kalktı

6 Aralık 2023 07:56
A
a
Sütiş Eskişehir
İYİ Parti’nin seçimlere “Hür ve Müstakil” girme kararını yinelemesinden sonra, millet ittifakının yeniden toplanma ihtimali kesinlikle ortadan kalktı. Aslında İYİ Parti’nin Genel İdare Kurulu daha önce seçimlere tek başına girme kararı almıştı. Ama bu arada CHP’de Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun gidip yerine Özgür Özel’in gelmesi, “Acaba mı?” sorularının sorulmasına neden oluyordu.
İYİ Parti’nin içini bilen birisi olarak teşkilatların büyük bir ekseriyetle ittifaka karşı olduğunu defalarca dile getirmiştim. İttifak olabilir” diyen az sayıdaki İYİ Partili de CHP ile birlikte olmaktan mutlu olacakları için değil, parti içerisinde istifalar olabileceğinden endişe ediyordu.
Nihayetinde İYİ Partililerin kendilerini “Eşit bir ittifak üyesi” olarak değil de, CHP’nin kölesi olarak gördükleri bir birliktelik sona erdi. Gönülsüz bir birlikteliğin bitmesi hem CHP hem de İYİ Parti için hayırlı oldu.
Evet; nikahta keramet vardır. Ancak bazen bazı evliliklerin bitmesi de en hayırlısıdır…
Peki şimdi ne olacak?
Kısa vadede bu işten AK Parti’nin kârlı çıkması muhtemel. Çünkü bir tarafta Devlet Bahçeli’nin koşulsuz – şartsız itaatle bağlı olduğu AK Parti – MHP birlikteliği, tek başına CHP’yi de İYİ Parti’yi de geçebilir.
Uzun vadeli etkileri ise farklı olacaktır. Türkiye “AKP mi – CHP mi?” ikileminin dışına çıkmak zorunda. 21 senedir bu ikilemle yönetiliyoruz ve her geçen gün daha kötüye gidiyoruz. Bu siyasi ikilem içerisinde ne iktidar adam gibi hükûmet oluyor ne muhalefet adam gibi alternatif oluyordu. Umarım Türkiye içine hapsedildiği bu ikili düzenden kurtulur. Türkiye hak ettiği çok seçenekli demokrasiye kavuşur.
Peki İYİ Parti’nin seçimlere tek başına girmesi Eskişehir’de nasıl etki yaratır?
CHP’nin bir maceraya girerek adaylarını değiştireceğini zannetmiyorum. Ancak İYİ Parti’nin sadece Büyükşehir ve Odunpazarı adayları belli. Henüz Tepebaşı adayını bilmiyoruz. Öte yandan AK Parti’nin adayları hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Ancak yine de seçimlerin iki kutuplu değil, aralarında İYİ Parti’nin de bulunduğu üç taraflı bir seçim olacağını artık biliyoruz.
Eskişehir’de istifalar, parti değiştirmeler ve aday belirleme süreçleri hızla ilerliyor ve yavaş yavaş seçimler şekilleniyor. Yine de bütün adaylar belli olmadan seçim sonuçlarına ilişkin konuşmak erken.
 

ETO’nun elleri dert görmesin

Eskişehir AB Bilgi Merkezi tarafından Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü'nün iş birliğinde "ETO – Avrupa Birliği Hatıra Ormanı" için 10 bin adet fidan dikildi. Hem Orman Bölge Müdürlüğüne hem AB Bilgi Merkezine hem de ETO’ya çok teşekkür ederiz. Ağaç diken elleri dert görmesin.
Bir ülkeye yapılabilecek en güzel hizmet ağaç dikmektir. Çocuklarımıza güzel ve yaşanabilir bir gelecek sunmak istiyorsan kentimizi ağaçlandırmalıyız. Dolayısıyla bu tarz etkinlikleri çok önemsiyorum.
ETO diğer meslek kuruluşlarına, STK’lara ve siyasi partilere örnek olsun.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi