Eskişehir Basket çok farklı

14 Kasım 2016 09:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Nesine.com Eskişehir Basket her geçen hafta oynadığı oyunun üstüne koyarak, emin adımlarla devam ediyor…
Bu hafta Pertevniyal maçını izlerken aklıma kaplumbağa, tavşan hikayesi geldi. Hani ikisinin yarışa tutulduğu ve tavşanın bekleyerek bazen de ters koşarak yarışmayı sürdürdüğü… Ne yaparsa yapsın kaplumbağanın öne geçme şansı yoktur. Ancak çok büyük bir hata, örneğin uyuma olursa… Biz bazen bekledik. Çok yaklaştırmadık. Oyuna biraz heyecan kattık. Ama uyumadan, sakin sakin de basketbolun hakkını vererek önemli bir deplasman galibiyeti aldık.
Takımımız oyunun tamamında çok iyi işler yaptı. Çok farklı da kazanabilirdik. Ancak Greenberg de takımın oynamayan oyuncularını görmek istiyordu. Bu maç da tam beklediği maçlardan biriydi. Sakat olan ve oynatılarak riske edilmek istenmeyen Gökhan Yazıcıoğlu haricinde tüm takım süre aldı. Mehmet Fırat Alemdaroğlu ve İsmail Kerem Gülmez kenardan gelerek olumlu katkılarda bulundular. Takımımız oyun anlamında güçleniyor ve oyuncularımız artık dinlenebilme imkanı da buluyorlar.
Rakip zaman zaman oyunun tansiyonunu yükseltti. Tecrübeli oyuncularımız bu tuzağa düşmediler ve oyunlarına baktılar. Sinirlerimize hakim olabildiğimizi göstermesi açısından da iyi bir maç ve prova oldu.
Maça gelince, birinci bölümde 26 – 22, ikinci bölümde 51 – 40 önde kapadık. Devre arasına mutlu gittik. Üçüncü bölüm73 – 62 üstünlüğümüz ile geçti ve maçı 98 – 77 kazandık. Toplamda 46 rebaund ( 17 Hücum, 29 Savunma)  aldık. Pota altında rakibi ve uzunlarını ezdik. 22 Adet çok iyi sayılabilecek asistimiz var. Tek geliştirmemiz yön top kayıpları. Aslında her oynadığımız maçta bu kayıpları yapıyoruz. Fakat bu maç için yüksek bir rakam. Hücumu gerçekleştirmeden çok basit hatalarla top kaptırıyoruz. Biraz da bu maçın rahatlığından olsa gerek… 27/46 % 58.6 iki sayılık, 9/21 % 42.8 üç sayılık atışımız normal görülse de bu kez serbest atışlarımızda fire verdik. 17/26 % 65.3… Bazen tamamına yakın serbest atış kullanan takımımız için bu maçtaki yüzde de nazar boncuğu olsun.
Ayırım yapamıyorum. Nesine.com Eskişehir Basket’in tüm oyuncuları gayretli ve çalışkandı. Bu tempo bize mutlaka başarıyı getirecektir. Biz daima ileriye ve gelecek maçlara odaklanalım. Sırada 19 Kasım Cumartesi günü oynayacağımız Bursaspor Durmazlar var. Galibiyet serimiz sürecek ve federasyon kupasındaki yenilginin hesabı görülecektir. Haydi basketbolun şimşekleri, aslanlar… hep birlikte şehrimiz spor tarihinde bir altın sayfa açalım…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi