Eskişehir "tam kapanma"nın ilk gününde bunları yaşadı!

Eskişehir ve Türkiye genelinde dün saat 19.00 itibariyle başlayan tam kapanma, 17 Mayıs tarihine kadar sürecek

30 Nisan 2021 17:17
A
a
Sütiş Eskişehir
Derhal Yazı-yorum 30 04 2021

YASAKLARIN BAŞLADIĞI GÜN
  • Dün saat 19.00 itibariyle başlayan ve 17 Mayıs tarihine kadar sürecek tam kapanma başladı… Kentin en işlek caddeleri ve sokaklarında in cin top oynuyor… Koronavirüs salgının önüne geçilebilmesi için alınan tedbirlerin işe yaraması için Eskişehirliler de elinden geleni yapıyor. Saat 10.00 ile 17.00 arası market alışverişlerini gerçekleştiren vatandaşlar kurallara uyma konusunda özen gösterdi.
EKİPLER SIKI DENETİMDE
Eskişehir'de denetimler sıkı 30 04 2021
  • Tam kapanmanın yaşandığı şu saatlerde özellikle kent merkezinde çalışmalarını yoğunlaştıran güvenlik güçleri vatandaşların alışveriş bahanesiyle bir mahalleden diğerine geçmesine izin vermedi.  Her sokak ve caddede görevli polisler kontrol yaparak kurallara uymayan vatandaşları uyardı. Evet, vatandaşlara ihtiyaçlarını karşılama noktasında verilen bir hak var ancak bu hakkı suiistimal etmemek gerekiyor. Market bahanesiyle sokaklarda cirit atılmamalı…
 İZİN BELGESİ SIKINTISI

Eskişehir'de yasaklar başladı 30 04 2021
  • Sokağa çıkma yasağından muaf tutulan meslek dalları için e-devlet üzerinden izin belgesi alınması gerekiyor. Ancak e-devlet üzerinde yaşanan yoğunluk ne yazık ki vatandaşları epey uğraştırdı. Sistemde yaşanan aksaklık nedeniyle vatandaşlar e-devlet üzerinden işlem yapamadı. İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu mağduriyetin yaşanmaması için şu açıklamada bulundu:  “Çalışılan kurumlar size bir görevli kağıdı verecek. Bu görevli kağıdında ad, soyad ve kurumun ‘Bu benim şu SGK kaydıyla çalışanımdır. Bunun suistimalinden ben de sorumluyum’ diye bir kağıt imzalayacak. Yani hem e-Devlet üzerinden bunu çok rahat bir şekilde vereceğiz, kimseden yazı alınmasına gerek kalmayacak. Eğer alınamıyorsa da iş yerinden bir belge alınabilecek. Hem klasik hem modern metodumuz var.” E-devlet sisteminden işlemini tamamlayamayan vatandaşların iş yeri ile irtibata geçerek klasik yöntemden yararlanmasında fayda var.
LÖSEV’E DESTEK OLALIM
  • LÖSEV Eskişehir Halkla İlişkiler Sorumlusu Yasemin Durukan, ramazan ayı nedeniyle LÖSEV’e bağış yapmak isteyen vatandaşları bilgilendirdi. Bağış çağrısı yapan Durukan’ın şu sözleri çok önemli: “Yeter ki iyilik yapmak isteyelim. Yeter ki bu ramazan ayında da bir ailemizin evine umut, sevgi ve ihtiyaçlarını ulaştırmak isteyelim” Durukan’ın bu sözlerine kulak verelim LÖSEV’i yalnız bırakmayalım.
EV ATÖLYELERİ KURULACAK
Kazım Kurt 30 04 2021
  • Odunpazarı bölgesindeki cam sanatları atölyesinde üretim pandemiye rağmen devam ediyor. Cam sanatları tarihi Odunpazarı bölgesinin en önemli unsurlarından bir tanesi…  Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt cam sanatlarıyla ilgili yeni çalışmalardan söz ediyor: “ Bazı görüşmelerimiz var. Bu işi biraz ev atölyelerine dönüştürmek gibi bir niyetimiz var. Ama öncelikle bir normalleşelim, normalleştikten sonra da alacağımız küçük makinelerle bu el sanatını geliştirecek ortamı sağlarız diye düşünüyorum. Eskişehir'de Güzel Sanatlar Fakültemiz var, burada da bir cam atölyesi vardı. Büyükşehir belediyemizin bizden önce açmış olduğu bir cam müzesi var. Şimdi Odunpazarı Belediyesi'nin cam müzesi ve atölyesi oldu. İnsanların bu konuda yeteneğini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz” Başkan Kurt’un sanata olan ilgisi ve çalışmalarıyla cam sanatlarının daha da ileriye gidebilmesi için yapılacak yenilikler herkese örnek olacak nitelikte…
ESNAFIN BİTMEYEN ÇİLESİ
  • CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü dün kapanmaya saatler kala Eskişehir esnafıyla bir araya geldi, onların dertlerini dinledi. Çakırözer ve Süllü ziyaret sonrası şu açıklamayı yaptı: “Pandeminin yükünü esnafa yıktılar. Meclis’in son gününde yapmayın, esnafa, emekliye, emekçiye nakit desteği vermeden Meclis’i kapatmayalım dedik. Esnafa göstermelik desteklerle olmaz. Esnafın tüm ihtiyaçlarının karşılanması lazım”  Esnaf pandemide en ağır yarayı alan kesimdir. Buna kimsenin itirazı yok.  TBMM’ye vekiller aracılıyla esnafın talepleri iletildi. Hükümet yetkililerin acilen küçük esnafı desteklemesi gerekiyor. Çünkü ilerleyen süreçte esnaftan eser kalmayacak.
 
 
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Marmara kazım 1 Mayıs 2021 08:44

Ben şahidim acayip denetim var.öyle böyle değil bu görseniz dudaginiz uçuklar

0 3 Cevap Yaz
Çiftelerli 30 Nisan 2021 18:49

Denetim yokki kağıt toplayıcı vatansız suriyeliler dışarda valilik uyuma

2 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi