Erdoğan’ın var bir bildiği

AK Parti içinden bazıları Nebi Hatipoğlu’nun asla aday gösterilmeyeceğini söylüyordu. Muhtemelen başka adayları destekledikleri için Hatipoğlu’na ufak ufak muhalefet ediyorlardı. Ancak bence Tayyip Erdoğan Hatipoğlu gibi isimleri çok sever.

9 Ocak 2024 07:22
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti içinden bazıları Nebi Hatipoğlu’nun asla aday gösterilmeyeceğini söylüyordu. Muhtemelen başka adayları destekledikleri için Hatipoğlu’na ufak ufak muhalefet ediyorlardı. Ancak bence Tayyip Erdoğan Hatipoğlu gibi isimleri çok sever.
Mesela Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, kendi partisini yüz üstü bırakıp AK Parti’ye geçmiş ve gelir gelmez bakan koltuğuyla ödüllendirilmişti. 
Yine CHP’nin ikinci adamı olan Genel Sekreter Ertuğrul Günay da Kültür Bakanı olmuştu. 
Bir dönem Genel Başkan olmak isteyen MHP’li Tuğrul Türkeş de partisinden ayrılıp AK Parti saflarına geçer geçmez bakan yapılmıştı. 
Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu’nun vaktiyle Tayyip Erdoğan’a ve Devlet Bahçeli’ye ettiği laflar kavgada bile söylenmezdi. 
Örneklerimize HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’u da ekleyebiliriz.
Dolayısıyla AK Parti’nin lehine olan hiçbir ihanet, Tayyip Erdoğan tarafından ödülsüz bırakılmıyor. Tayyip Erdoğan bu tip isimleri ödüllendiriyor ki, başkaları da partilerini yüz üstü bırakıp, Saray’ın himayesine girsinler. 
O yüzden AK Partililer “Yine dışarıdan birisi atama yoluyla aday gösterildi. Teşkilat yine hiçe sayıldı” diye kızmasınlar. Sayın Erdoğan’ın var bir bildiği…

Hayırlı olsun 

AK Parti uzun süredir beklenen Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını açıkladı. Ankara ve İzmir’i merak edenler biraz daha bekleyecek. İstanbul’da Murat Kurum, Eskişehir’de de Nebi Hatipoğlu isimleri dikkat çekti.
Eskişehir’de uzun süredir Nebi Hatipoğlu’nun AK Parti adayı olacağı bekleniyordu. Ancak siyasette son dakika gelişmelerinin de olduğunu bildiğimiz için merakla bekliyorduk.
Bu arada Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye başkan adayları için biraz daha beklememiz gerekecek. Çünkü buralarda adaylar henüz açıklanmadı.
Sosyal medyada aday adaylarının ve onlara yakın isimlerin, “Kesin aday benim” dediklerini görüyoruz. Ankara’dan kendilerine böyle haber uçurulmuş olabilir. Ayrıca algı yaratmaya çalışıyor da olabilirler. Bunlar normal şeyler. Ancak bu tip algı yaratmaya çalışmalar uzarsa parti içinde gerginlik yaratabilir. O yüzden AK Partililerin en geç 1 hafta içinde Odunpazarı ve Tepebaşı adaylarını açıklamasında kendileri açısından fayda var.
Tabii bir de partinin yeni il yönetiminin nasıl olacağı merakla bekleniyor. Yeni oluşan yönetimin parti içindeki herkesi mutlu etmesi mümkün değil. Ancak iyi – kötü yeni yönetim de kısa süre içerisinde belli olursa işler AK Parti açısından düzelir.
Böylece kolları sıvayıp seçim çalışmalarına odaklanabilirler.
Nebi Hatipoğlu önce İYİ Parti’den milletvekili seçildi. AK Parti’ye rakip oldu. Recep Tayyip Erdoğan’ın karşısında oy kullandı ve vatandaşlardan da Kılıçdaroğlu için oy istedi. 
Daha sonra İYİ Parti’nin Büyükşehir adayı olmak istediğini açıkça belirtti. Fakat İYİ Partili Melih Aydın’a karşı yenildi. İYİ Parti’nin adayı olmayı beceremeyince de soluğu AK Parti’de alıp buradan Büyükşehir adayı oldu. 
Velhasılıkelam Sayın Nebi Hatipoğlu AK Partililerin içine siniyorsa, bize de “Hayırlı olsun” demek düşer.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi