Emsallere göre

18 Ekim 2016 09:33
A
a
Sütiş Eskişehir
Çay taşını cehri ile boyasan, yine taştır. O taştan, mercan olmaz.       
                                                                                           Merdümi
 
Kendilerini çok ciddi gören bazı devlet adamları kendi konuları ile ilgili beyanat verirken sık sık şu cümleyi kullanırlar; “Yurt dışı emsallerine göre düşük kaldı.” En son Ulaştırma Bakanı bu sözü köprü geçiş ücreti için kullandı. Köprü geçiş ücretleri yurt dışı emsallerine göre ucuz kalmış.
Sormak lazım, Bakanlar Kurulu’nda tüm gelir ve gider faaliyetleri için yapılmış bir araştırmanız var mı? Acaba dul ve yetim aylıkları, emekli maaşları ve hatta çalışanların gelirleri yurt dışı emsallerine göre nasıl?
Elektrik, benzin, mazot, su, ulaşım yurt dışı emsallerine göre hangi durumda?
Türkiye’de yaşam şartları ve gelirlerimiz emsallerinin üzerinde de biz mi farkında değiliz?
Emsallerimize göre refah içinde miyiz? Acaba bize emsal göstereceğiniz ülkeler hangisi? Gelişmiş ülkeler mi, gelişmekte olanlar mı, yoksa fakirlik içinde yaşam sürdürenler mi?
Türkiye’de ‘fiyat politikasını vatandaşlarımızın çoğunluğunun elde ettiği gelire göre belirlememiz gerek’ anlayışını ne zaman ilke edinebileceksiniz?
Elbette parlamenter maaşlarının da emsal ülkelere göre bir kıyaslamasını yaptınız mı sayın Bakanım…
Milletvekillerine sağlanan ayrıcalıkların emsal ülkelere göre belki eksiklikleri de vardır. Derhal tamamlayınız efendim.
İster iç politikada olsun, isterse dış politikada olsun devlet adamlarının ve sorumluların ağzından çıkanlar kanun hükmünde kabul edilir. Bizde herkes konuşuyor. Herkes açıklama yapıyor. Sonra da ‘kandırıldık’, ‘yanlış değerlendirmişiz’ bahanesi ile sözüm ona kendini aklıyor.
Halkın yaşam koşullarını çok iyi bildiklerini, içinden çıktıkları toplumu yeri geldiğinde çok iyi tanıdıklarını savunan siyasetçilerimiz biraz empati yapsınlar, tüm yaşam koşullarını ve gelir durumlarını incelesinler ve sonra da bizleri emsallerimizle değil, görünen gerçeklerle mukayese etsinler.
Vatandaş sıkıntı içinde iken şu benzin ve motorin üzerinden alınan vergileri emsal ülkelere göre bir ayarlasanız, emekli maaşlarını emsallerin seviyelerine çıkarmakla başlasanız ne güzel olur değil mi?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
bulent 18 Ekim 2016 09:55

Harika,bir yazı bu kadar cuk oturur.....

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi