Emekliye cep harçlığı 

Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı 8’inci Yargı Paketi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Hayırlı olsun diyelim ancak bu devirde 3 bin liranın önemsiz bir para olduğunun da hepimiz farkındayız.

4 Mart 2024 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Emekli bayram ikramiyesinin 3 bin liraya çıkarılmasına yönelik düzenlemenin de yer aldığı 8’inci Yargı Paketi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Hayırlı olsun diyelim ancak bu devirde 3 bin liranın önemsiz bir para olduğunun da hepimiz farkındayız. Daha önceden 2 bin lira olan bayram ikramiyesinin zaten yetersiz olduğunu biliyor, hükûmeti de bu konuda eleştiriyorduk. Şimdi yüzde 50 zam yapıldı. Ancak son bir sene içerisinde Türkiye’de enflasyon yüzde 75’i bulmuştu.
Yani geçen sene yetersiz olan bayram ikramiyesi, bu sene daha düşük bir alım gücünü ifade ediyor.
İşte sevgili hükûmetimizin “Emekli yılı” dediği 2024. Emeklilerimiz 3 bin liralık ikramiyeyi de bozdurup bozdurup harcar artık…

Tolun Eskişehir’de denendi 

Son zamanlarda gelişen milli savunma sanayimizden sevindirici bir haber daha geldi. Bu kez sadece bir Türk olarak değil, aynı zamanda bir Eskişehirli olarak da gurur duyduk. Çünkü Aselsan tarafından geliştirilen bir güdümlü bombanın Eskişehir’deki F – 16’lar tarafından test edildiğini duyduk.

Tolun, havada süzülerek ilerleyen ve 50 kilometre mesafedeki bir beton korunağı delebilen hassas ve görece ucuz bir silah. Bu silahı geliştirenleri tebrik ediyor, Eskişehir’deki kahraman pilotlarımıza da ayrı bir sayfa açıyoruz. Muhtemelen memleketin dört bir köşesinden gelen pilotlarımızı biz Eskişehirli olarak kabul ediyoruz. Hepsiyle de gurur duyuyoruz.

İçecek su bulamayız

Yurt genelinde havalar, mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. İyi bir şey değil bu. Zira ciddi bir su sıkıntısıyla karşı karşıyayız. İklim değişikliği denilen şey bir masal olmaktan çıktı. Şimdi susuzluk elle tutulur, somut bir şey oldu.
Bu iklim değişikliğinden en çok etkilenecek yerlerden biri de Orta Anadolu bölgesi. Bu coğrafyada bulunan şehrimiz de ağır bir tehlikeyle karşı karşıya. Maalesef belediye başkan adaylarımızdan birisi şebeke suyumuz hakkında asılsız iddialar ortaya atıyor. Halbuki Eskişehir’in en önemli sorunlarından birisi susuzluk. Böyle giderse Eskişehir’de bırakın tarım yapmayı, içecek su bile bulamayız.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
dağ çiçekleri 4 Mart 2024 13:32

“Eskişehir’in en önemli sorunlarından birisi susuzluk. Böyle giderse Eskişehir’de bırakın tarım yapmayı, içecek su bile bulamayız” dediniz. Daha önce de bu köşedeki bir yazınızda, kuraklıkla ilgili şöyle demiştiniz özetle: “İklim değişikliğinin yarattığı kuraklığa karşı artık KURU TARIM’a geçilip uygun bitki yetiştirilmelidir”. Heyhat…Dünya tarım literatürlerini araştırdım. Kuru tarım için bilimsel bir çalışma yapan bir ülkeye ve uygulamaya rastlamadım. Dünyada sulu tarımın yapıldığı ülkelerin gelişmiş ve her alanda da kalkınmış ülkeler olduğu gerçeği gözler önündedir. İleriki yazılarınızda tarımla ilgili kuraklığa, çare olacak bilimsel bir açıklamalarınız olacak mı?

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi