Emekliler için Survivor zamanı

Geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşının 10 bin lira olacağı duyuruldu. Üstelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu yıl ‘emekliler yılı’ olarak ilan edildi

26 Ocak 2024 14:29
A
a
Sütiş Eskişehir

Geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşının 10 bin lira olacağı duyuruldu. Üstelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bu yıl ‘emekliler yılı’ olarak ilan edildi. 

Ardından ülkemizde bir gelenek haline dönüşen ‘tepkilerle beraber gelen ekstra zam’ durumu bir kez daha yaşandı. Sokaklara çıkan, sosyal medya ve farklı platformlardan sesini duyurmaya çalışan emeklilerin sesi ‘bir miktar’ duyuldu ve SSK, Bağ-Kur emekli zammı, memur emeklilerin zamlarıyla eşitlendi. Bununla beraber emeklinin zam oranı yüzde 11,68’e yükseldi. Anlayacağınız müjde üstüne müjde duyan emekliler şimdilerde bu maaşları nereye harcayacaklarını şaşırmış vaziyette…

TÜİK’in verilerine baktığımızda açlık sınırı 14 bin 431 TL, yoksulluk sınırı ise 47 bin 9 TL. Verilerin doğruluğu konusunda tartışmalar sürerken, bu veriler bile baz alındığında, devletin kendi vatandaşlarını ‘açlığa terk ettiği’ gerçeği ortaya çıkıyor.

Fiziksel anlamda belli bir yaşa gelmeleri nedeniyle yeterli olmayan, ömrünü bugünlerini rahat geçirebilmek için çalışarak geçiren emekliler şimdilerde bırakın emekliliğin tadını çıkarmayı, hayatta kalmaya çalışıyor. 

Neyse ki önümüzde bir yerel seçim var… Umutlarımız artmıyor değil… Hem hazır tepkiler sürerken bir tepki zammı daha gelir mi, ne dersiniz? 
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi