Ekmeğe yine zam geliyor

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, ES TV ekranlarında yayınlanan ‘Soruyoruz’ programında ekmeğe zam gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Metin Güler, yılbaşından sonra zamların geleceğine vurgu yaptı.

11 Aralık 2023 09:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, ES TV ekranlarında yayınlanan ‘Soruyoruz’ programında ekmeğe zam gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Metin Güler, yılbaşından sonra zamların geleceğine vurgu yaptı.
Maalesef memlekette her şeye zam geliyor. Son olarak 7 lira olan simit, 9 liraya çıktı.
Aslında simitçiler bu zammın yetersiz olduğunu belirtiyor. Simitçilerin 10 lira istediklerini duyuyoruz. Ancak Eskişehir Ticaret Odası bu zamlara karşı çıktı. Metin Güler yönetimindeki ETO’yu vatandaşın ekmeğini ve simidini düşündüğü için tebrik ederiz.
Ancak yine de o simit ve ekmekleri fırınların pişirdiğini, fırıncının da “ekmeği”nin peşinde olduğunu unutmamak lazım.
Sayın Metin Güler’in açıklamalarından anlıyoruz ki ekmek yeni yılla birlikte 10 lira olacak. Bu zammın ocak ayında mı yoksa şubat başında mı olacağını bilmiyoruz. Ancak şunu çok iyi biliyoruz ki ekmek zammı 2024 yılında tek zam olmayacak. 2024 bitmeden en az iki zam daha yapılacak. Muhtemelen üç – 4 defa zam yapılır ama ben iyimserim. İki zam yapılacak diyorum…
AK Partililer Avrupa’da insanların perişan olduğunu, sokakta aç biilaç dolaştıklarını anlatıyor. Çok net ve açık bir şekilde belirteyim; AK Partililer yalan söylüyor.
Avrupalılar ekmek fiyatlarını dert etmiyor. Sürüm sürüm sürünenler bizleriz…

Et yemek artık imkânsız

Türkiye’de vatandaşın et yemesi giderek imkansızlaşıyor. AK Partili dostlarımıza sorsak, “Eskiden et mi varmış? Bu vatandaş kesimi şımarık. Vatandaş dediğin de et yemeyiversin” diyerek kestirip atıyor. Ancak et yemek en temel insan hakkı olarak görülmeli. İnsanoğulları hepçil canlılar ve beslenmelerinde doğal olarak et de var. Yani ekmek yemek veya domates yemek ne kadar hakkımızsa, et yemek de öyle.
Özetlemek gerekirse et yemek istiyorsak “Efendimiz hazretlerinin Saray iktidarını” devirmek için istemiyoruz. 
Son olarak dana karkas et fiyatlarına ortalama yüzde15 zam geldi. Bu zammın kasaplardaki fiyatlara yüzde 25 oranında yansıması bekleniyor.
Bu zamlardan sonra zaten et yeme imkânı bulunmayan dar gelirliler, et yemeye iyiden iyiye hasret kalacak.

Düşürün şu içki – sigara vergilerini 

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin kaçak alkol yapıp piyasaya süren şahıslara yönelik yaptığı çalışmada 1 şüpheli yakalanırken; 380 litre etil alkol ele geçirildi. Emniyet güçlerinin kendilerine verilen vazifeyi eksiksiz yerine getirmesine seviniyoruz. Öte yandan hükûmetin içki ve sigaraya yaptığı aşırı ve anlamsız vergi yükleri de ortada.
Bugün maliyeti – taş çatlasın – 6 – 7 lira olan bir şişe birayı 40 liraya alıyorsunuz. Dünyanın hiçbir yerinde böyle abartılı vergiler yok. Türkiye’de hükûmet tüketimden vergi kesiyor ki bu durum bir ülkenin ekonomik olarak batmasının sebebidir. 
Öte yandan kaçak alkol ve sigara satışları da bir takım organize suç şebekelerinin işine geliyor. Siz 6 liralık içkiyi 40 liraya satarsanız, bunun sahtesi de piyasaya çıkar. Sadece mafya tarzı suç örgütleri değil, terör örgütleri de, özellikle kaçak sigaradan büyük paralar kazanıyor.
Hükûmet vergileri düşürmeden bu tip haberleri daha çok okuruz. Hem vatandaşın sağlığı tehlikeye girer, hem devletimiz vergi kaybına uğrar hem de terör örgütleri daha çok gelir elde edip, kendisini finanse eder.
Yıllardır söylüyoruz; abartılı ve adaletsiz vergileri kaldırın diye. Dinleyen kim?..
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi