Ediz Bahtiyaroğlu 2019 Spor Ödülleri!

Futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim.

1 Şubat 2020 09:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Futbolseverlerin yakından tanıdığı bir isim.
Eskişehirspor formasını da terletmiş, Eskişehirlilerin hiç unutmayacağı bir isim.
Ediz Bahtiyaroğlu…
5 Eylül 2012’de kalp krizi sonucu yaşamını yitirmiş, bununla beraber spor camiasını yasa boğmuştu.
 
*
 
Dedim ya, Eskişehirlilerin hiç unutmayacağı bir isim, o.
Şöyle ki…
Merkezi İstanbul’da olan ve 2015 yılında kurulan Kariyer Hukuk Derneği isimli bir sivil toplum kuruluşu var.
Uluslararası işler yapan bu kuruluş, spor ve özelinde spor hukuku alanında bugüne kadar birçok çalışmaya imza attı, spor camiasının önemli isimlerini bir araya getirdi ve spor ödülleri dağıttı.
Derneğin kurucusu ve başkanı Efkan Ebrar Bilgiç; Kalabak suyu içmiş bir isim.
Çünkü Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu ve Eskişehir’den hiç kopmamış.
 
*
 
Biraz önce ifade ettiğim gibi, Bilgiç’in başkanlığını üstlendiği söz konusu dernek her yıl spor ödülleri veriyor.
Bu noktada, spor hukuku alanında uzman bir isim olan Prof. Dr. Ufuk Aydın, öğrencisi Efkan Ebrar Bilgiç’e şöyle bir öneride bulunmuş: Bu yılki spor ödülleri organizasyonu Ediz Bahtiyaroğlu’nun anısına yapılsın!
Bilgiç, hocasından böyle bir teklif duymayı beklercesine memnun olmuş, konuyu yönetim kurulu üyelerine sunmuş ve teklif kabul edilmiş.
Sonrasında ise Ediz Bahtiyaroğlu’nun ailesine bu düşünce iletilmiş, aileden de izin çıkmış.
 
*
 
Bununla beraber, 11-12 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan ‘International Sport Summit’ isimli organizasyon kapsamında yapılacak ödül töreninin ismi şu olmuş: ‘Ediz Bahtiyaroğlu 2019 Spor Ödülleri!’
 
*
 
Hamit Altıntop, Metin Tekin, Nihat Kahveci, Okan Buruk, Önder Özen, Abdullah Avcı, Ergin Ataman, Eda Erdem, Stephen Apiiah gibi isimlerin de konuşmacı olarak katılacağı organizasyonda, Eskişehir’den de iki isim bizi temsil edecek.
Ufuk Aydın ile Sümeyye Boyacı, organizasyona konuşmacı olarak katılacaklar!
 
*
 
Ayrıca…
‘Ediz Bahtiyaroğlu 2019 Spor Ödülleri’ kapsamında, Eskişehir’den ödül almaya aday gösterilen bir isim, bir de oluşum var.
Yılın Kadın Sporcusu alanında, Sümeyye Boyacı aday olarak gösterildi.
Yılın Taraftar Grubu alanında ise, Murat Diri’nin liderliğini yaptığı Nefer aday olarak gösterildi.
 
*
 
Bahsettiğim organizasyona ilişkin detaylı bilgi edinmek ve ‘Ediz Bahtiyaroğlu 2019 Spor Ödülleri’nde aday gösterilen isimlere oy vermek isteyen sporseverlerin, www.intsportsummit.com adresine uğramalarında fayda var.
 
*
 
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Mustafa Akgören’in de katılacağı organizasyonun Ediz Bahtiyaroğlu anısına yapılmasını sağlayan Ufuk Aydın’a, Aydın’ın teklifini kabul eden Efkan Ebrar Bilgiç ile ekibine ve organizasyona emek-destek veren herkese teşekkür ediyorum.
 
*
 
Eskişehir’de yaşayan bir yurttaş olarak, onur duydum…
 

Eskişehir Tren Garı’ndaki tadilat ve kamuoyu adına sorular

 
Bildiğiniz üzere, Eskişehir Tren Garı’nda kapsamlı bir tadilat yapılıyor. Öyle ki, gar yöneticilerinin bazıları için gar bahçesine konteyner konuldu ve yöneticiler, konteynerler içerisinde çalışıyor; mesela Gar Müdür Yardımcısı. Yine bildiğiniz üzere, gara girişi çıkış yeri değişti. Söz konusu çalışmaya uzun süredir devam ediliyor ve çalışmanın ne zaman bitirileceği hakkında herhangi bir bilgi yok. Bu noktada kamuoyu adına soruyorum: Garın tadilatını yapan şirket ya da şirketlerin adı ne? İşin bedeli ne? İşin bitiş tarihi ne zaman? Yani, böyle büyük bir tadilat işinin künyesi olması gerekir, öyle değil mi? Hele ki işin yapıldığı yer bir kamu kurumuysa. Ancak gelin görün ki, iş bilgilerinin yazılı olduğu herhangi bir tabela asılmamış. O nedenle, şeffaflık ilkesi gereği söz konusu tadilat işinin bilgilerinin yer aldığı bir tabelanın asılması ve vatandaşlarımızın aklındaki soruların giderilmesi gerektiğini düşünüyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ahmet 1 Şubat 2020 22:57

Eskişehir gar tadilatını yapan firmanın ismi başlanğıç ve bitiş tarihi ve hakediş bedeli. İhaleyi veren resmi daire adı bir levha üzerinde gösterilir. levha duvara veya iki demir çubuğa monta edilir. Gelen geçen bunu okur.

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi