Dünyanın fotoğrafı

Serkan Açıkgöz yazdı

19 Aralık 2015 23:33
A
a
Sütiş Eskişehir
NASA'nın sürekli uzay hakkında fotoğraflarını merakla takip etmekteyiz. Ay'ın, Mars'ın ve birçok gezegenin kanlı canlı fotoğraflarını gördüğümüz bu paylaşımlarda bu sefer çok iyi tanıdığımız Dünya'ya ait bir fotoğraf geldi.

 

Çinliler yaptı yine yapacağını

ZTE'nin yeni akıllı telefonu Blade V6, Türkiye'de satışa çıktı. Çin merkezli teknoloji şirketi ZTE'nin yeni modeli, Türkiye akıllı telefon piyasasında satışa çıkarıldı.

FİYATI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

849 TL'den başlayan fiyatlarla kullanıcıları bekleyen akıllı telefon, 5 inçlik HD ekrana sahip. 64 bit dört çekirdekli işlemcisi bulunan cihazda, 2 GB RAM, Android 5.0.2 işletim sistemi, 13 magapiksel arka kamera, 5 megapiksel ön kamera bulunuyor.

 

Taksi işine de el attı

Facebook internet üzerinden çalışan taksi şirketi Uber ile çalışmaya başlıyor. Facebook’un Messenger uygulaması kullanıcılara Uber araçlarını çağırma olanağı sağlayacak.

Facebook’un 1.5 milyar kullanıcısı var ve Uber ise mali açıdan dünyanın en büyük taksi çağırma uygulaması.

Ortaklık girişimi başarılı olursa Uber milyonlarca yeni muhtemel müşteriye ulaşabilecek.

 

İHA’lar roket testini geçti

Yerli üretim sıfatını taşıyan Bayraktar TB2 isimli İnsansız Hava Aracı, ilk silahlı testini başarılı bir şekilde tamamladı.

Roketsan aracılığında gelişim süreci Türk mühendisleri tarafından sürdürülen Türk yapımı İnsansız Hava Aracı Bayraktar TB2, başarısına bir yenisini daha eklenmiş oldu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) bünyesinde yer alan yerli İHA Bayraktar TB2, silahlı kullanılabilirliğinin ilk testini başarılı olarak tamamladı. Test için 2 Uzun Menzilli Tank Savar füzesi ile yüklenen Bayraktar TB2,hedeflerini başarılı olarak vurdu.

17 Aralık tarihinde gerçekleştirilen söz konusu tatbikat kapsamında, yerden yönetilerek hedeflerini tam isabet ile vurmayı başaran Bayraktar TB2, 5.300 metre yükseklikte 2 metre karelik hedefleri bombaladı.

 

Yüzde 25,6 ile lider Samsung

2015 yılı 3. Çeyrek akıllı telefon satışları raporunda Samsung liderliği korumaya devam ediyor. İşte en çok satan akıllı telefon üreticileri ve satış adetleri!

Digitimes Research, 2015 yılı 3. çeyreğinin akıllı telefon pazarı raporunu yayınladı. Listenin başında ise beklendiği gibi akıllı telefon pazarının devlerinden Samsung, Apple ve Huawei yer alıyor.

Yüzde 25.6 pazar payına sahip Samsung’un ardından yüzde 14.5 ile Apple ve yüzde 7.4 ile Huawei geliyor. Samsung her ne kadar güncelleme konusunda kullanıcısına bazen sorun yaşatsa da özellikle orta seviye cihazları ile pazarı elinde tutmayı başarıyor. Üçlüyü takip eden firmalar ise yüzde 4.8 pazar payı ile Lenovo, yüzde 4.5 ile LG ve yüzde 3.8 pazar payı ile Xiaomi olarak açıklandı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi