Cumartesi basketbol güzelliği

17 Ekim 2016 09:37
A
a
Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda cumartesi günü iki maç vardı. Saat 13.30 da başlayan kadınlar 1. Lig basketbol maçında ciddi bir çekişme vardı. Birbirine eşit güçlerin mücadelesinden 65 – 58’lik skorla Kastamonu Basketbol, Anadolu Üniversitesi karşısında galibiyet elde etti.
Bu sene epey güç kaybetmiş gözüken Anadolu, yabancı oyuncusunun lisansını da yetiştiremeyince, salondan son anlarda yediği sayılarla boynu bükük ayrıldı…
Nesine.com Eskişehir Basketbol ise sahasında ligin güçlü ekiplerinden Akhisar Belediye’yi ağırladı. Sakarya yenilgisi sonrası yaraları kapatmak ve bir galibiyet elde etmek istiyorduk.
Maç öncelikli olarak iki takımın yabancıları arasında düelloya sahne oldu. 87 – 80 Nesine.com Eskişehir Basket’in galibiyeti ile biten maçta takımımız yabancıları 44 sayı atarken, Akhisar yabancıları da 39 sayı buldu. Bir önceki haftanın başarılı sporcuları eski dost Goldwire ve Cenk Şekeroğlu’na karşı savunma önlemlerinde başarılıydık.
İki ve üç sayılık atışlarda Akhisar Belediye’nin bariz üstünlüğü vardı. Üç sayılık atışlarımız 24/6 ile %25 de kaldı. Akhisar ise 25/11 atış ile % 44’lük bir ortalama yakaladı.
Nasıl galip geldik diye yazacak olursam o da her iki takım arasında lehimize olan ribaund üstünlüğümüzdü. 46 ribaund alışımıza karşılık Akhisar 18 ribaundda kaldı. Kısaca yüzdemiz düşük de olsa sayı atana kadar top kazanmada üstündük.
Kenardan gelen oyuncularımız bu maçta da yeterli katkıyı sağlayamadılar. Evren Büker ve Yunus Emre Sonsırma ellerinden geleni yaptılar. Katkıları büyük oldu. Cemal Nalga giderek form  tutuyor. Murat Göktaş gereken katkıyı bir kez daha veremedi. Oyunda kaldığı 20 dakikada iki sayı, iki ribaund çok düşük oldu. Sezon öncesi özellikle üç sayılık atışlarla kendini gösteren Murat’a tek önerim korkmaması ve bulduğu fırsatlarda ‘atamam’ korkusu yaşamadan, düşünmeden atması. Basketbol kumaşı ve fiziği olan arkadaşımız eminim kendini bulacaktır. Marshall her zamanki gibi savaşçı ve başarılı. Sakatlıktan dönen Duncan giderek daha iyi olacaktır. Buğrahan’ın bir sakatlığı ve problemi yoksa bu kadar kısa süre görev almamalıdır. Kendisinden daha fazla yararlanılması gereken bir oyuncudur diye düşünüyorum.
Hafta içi Ankara deplasmanında olacağız. Buradan da büyük bir ihtimalle galibiyetle döneceğiz ve haftaya tekrar Eskişehir’de rakibimizi bekleyeceğiz.
Her geçen hafta oturan bir savunma ve gelişen takım oyunu ile daha iyi olabileceğimiz kanaatindeyim.
Son olarak 4. ve son periodda seyircimizin katkısı muhteşemdi. Hep böyle olalım ve takımımız arkasında duralım. Hakem yönetimi için de bir sözüm yok. Oldukça başarılı ve cesur kararlar verdiler…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi