Çiftlikbank: Geçmiş olsun

Serkan Açıkgöz yazdı

18 Mart 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Üyelerini milyonlarca lira zarara uğratan ve son günlerde Türkiye gündemini yeterince meşgul eden Çiftlik Bank‘ta gelişmelere biz bile yetişemez olduk. Çiftlik Bank adında online oyun projesi geliştiren 27 yaşındaki Mehmet Aydın adındaki bu genç 80 bin üyesini mağdur etmekle suçlanırken, kaçtığı ülkeden paralarla oynadığı videoları ve ses kayıtları yayınlamaya devam ediyor. Aydın'ın son yayınladığı ses kaydında, Çiftlk Bank üyelerine geçmiş olsun dediği görülüyor. Milyonlarca lira ile bir süre önce ortalıktan kaybolan, sonrasında Uruguay‘da ortaya çıkan Mehmet Aydın‘ın ses kaydı YouTube üzerinden yayınlandı. Sanal ortamda paralarını kaptıran onbinlerce insanın bu 9 dakikalık ses kaydından sonraki halini düşünemiyorum bile. Adalet Bakanı da dün bu konuda 'kandırılmaya hazır olursanız kandıracak kişiler çıkabilir' şeklinde bir açıklama yaptı.
 
 
Uzayda bir yıl genlerini değiştirdi
 
Uzun süre uzayda kalan insanların boylarının uzadığını biliyoruz fakat bu kez uzayda geçirdiği bir yılın ardından dünyaya dönen ABD'li Astronot Kelly'nin genleri de değişti. Kelly, dünyaya döndüğünde genetik olarak başka bir insandı. Zira genlerinin önemli bir bölümünün ikiziyle artık uyuşmadığı ortaya çıktı. NASA'nın yaptığı son araştırma çarpıcı sonuçlar verdi. Buna göre uzayda bir yıl geçirmek sadece astronotların görünümünü değil DNA'larını da değiştiriyor.
 
 
Facebook'ta yeni tuzak
 
Son zamanlarda Facebook kullanıcılarının sıkça izin verdiği ‘kime benziyorsun’, gibi sorulara yanıt veren uygulamaların kişisel bilgileri ele geçirdiği iddia edildi. Facebook tarafından açıklanan rapora göre Türkiye’de 50 milyon civarında Facebook kullanıcısı bulunuyor. Bu kullanıcıların dakikada yaklaşık 243 bin fotoğraf yükledikleri Facebook’ta, yanlış bilgiler de aynı hızda yayılabiliyor. Ele geçirilen kişisel bilgilerin illegal işlerde kullanma ihtimali olduğunu belirten Dijital medya uzmanı Abdulkadir Mercanoğlu, "Kullanıcıların Facebook’ta sıkça gördüğümüz; ‘kime benziyorsun, 50 yaşında nasıl görüneceksin’ gibi uygulamalara erişim izni vermeleri, aynı zamanda kişisel bilgilerine de erişim izni verdikleri anlamına geliyor. Aslında Facebook’ta kayıtlı e-mail, telefon numarası, doğum tarihi... gibi özel bilgileri de kendi verisine kaydediyor. Kötü niyetli uygulama üreticileri o bilgileri illegal işlerde kullanabilir" diye uyarıda bulundu.
 
 
Uzaya gidemeden öldü
 
Dünyaca ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking geçtiğimiz hafta yaşama veda etmişti. İngiltere'deki ITV kanalında bir programa yaptığı açıklamada Hawking, İngiliz iş adamı Richard Branson'ın Virgin Galactic adlı uzay turizm şirketiyle uzaya çıkmayı planladığını kaydetmişti. Üç çocuk sahibi Hawking, uzaya gitmekten duyacağı mutluluğu çocuk sahibi olmakla kıyaslamıştı. Yıllarca uzay konusunda yaptığı çalışmalarla herkesi aydınlatan Hawking, uzayı kendi gözleri ile göremeden hayatını kaybetti.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi