CHP’liler Özcan’ı örnek alsın

CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan çok tartışılan bir isim. Sivri dili ve sert sözleriyle zaman zaman şimşekleri üzerine çekse de Bolu’da sığınmacılara karşı izlediği tutum çok beğeniliyor.

6 Mart 2024 07:43
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan çok tartışılan bir isim. Sivri dili ve sert sözleriyle zaman zaman şimşekleri üzerine çekse de Bolu’da sığınmacılara karşı izlediği tutum çok beğeniliyor. Geçenlerde bir televizyon programında konuşan Tanju Özcan, aldıkları tedbirler neticesinde Bolu’da 20 bin olan sığınmacı sayısını 3 bin 500’e düşürdüklerini söyledi. 

Peki ne mi yapıyor Tanju Özcan?

Öncelikle Bolu’da sığınmacıların dükkanlarına ruhsat vermiyor. Türk Milliyetçiliğini ayaklarının altına almakla övünen AK Parti zamanında verilen ruhsatları ise iptal etmiş. Ruhsat yenileme zamanı gelince kalan dükkan ruhsatlarını da iptal edeceğini açıklamış. Tanju Özcan yasaların kendisine verdiği bütün hakları kullanarak – mesela – evlilik başvurusunda bulunan sığınmacılardan 100 bin lira isteyerek caydırıcı olmuş. Sayın Özcan küçük gibi gözüken, ama caydırıcı olan bir çok önlemi almış ve Bolu’yu bir nevi Suriyeli – Afgan işgalinden korumuş.
Netice itibarıyla Sayın Özcan’ın aldığı önlemlerin isabetli olduğu, rakamlarla ortada. AK Parti’nin tutumu belli. AK Partiyi destekleyen küçük partiler de korkudan seslerini bile çıkartamıyor. İYİ Parti ve Zafer Partisi ise bu konuda kararlı bir tutum sergiliyor. Ancak Atatürk’ün kurduğu CHP’nin kendisine yakışan tutumu sergilemediğini görüyoruz. Bana kalırsa CHP’lilerin Tanju Özcan’ı örnek almasında fayda var.

Büyükşehir “10 lira” dedi 

Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayı boyunca Halk Ekmek büfelerinden Ramazan pidesini 10 liraya satacağını açıkladı. Bilindiği gibi ramazan pidesi fırıncılarımız tarafından 15 liraya satılacak. Üstelik bu pideler belediye pidesi gibi 280 gram değil, 30 gram daha az, yani 250 gramdan satılacak.
Fırınlarımızın pideyi 15 liradan satması yanlış bir şey değil. Çünkü onların da kâr etmesi gerekiyor. Ancak Büyükşehir Belediyesi kâr amacı gütmediği ve toplu üretim yaptığı için böyle bir olanağa sahip. Kendilerine Ramazan boyunca halka ucuz ve lezzetli pide alma imkanı sundukları için teşekkür ederiz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
dağ çiçekleri 6 Mart 2024 16:46

Eskişehir belediyesi halk ekmek fabrikası; Un fabrikasından sofralara gelinceye kadar tüm girdi maliyetlerini analiz ederek 280 gr. Pideyi 8,75 TL ye mal edip 10 TL ye satıyor. Cüzi bir kar var. Piyasadaki fırıncılar ise; Aynı maliyetler sürecinde hatta daha da az (Makine ve ekipman,işçilik giderleri vb.) olması ön görülmesine rağmen 250 gr. Pide 15 TL den satılmakta. Bu şu demek; fırıncılar 280 gr. Pide satmış olsalardı pide fiyatı 17,40 TL olması anlamına gelecekti. Yani burdaki fiyatlar üzerinden fırıncıların 1 ad. Pidede ki karı 8,75-17,40 =8,65 TL olur. %98 kar. (Hangi tüketici fırından fiş fatura alıyor?)

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi