CHP’liler nasıl konsolide olur?

CHP nihayet kongreler sürecini sonlandırarak kurultayını gerçekleştirdi.

6 Kasım 2023 06:45
A
a
Sütiş Eskişehir

CHP nihayet kongreler sürecini sonlandırarak kurultayını gerçekleştirdi.

Bununla beraber partiyi yönetecek genel başkan seçildi ve parti meclisi şekillendi.

*

Milletvekili Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanı Seçimi sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendine oy veren seçmene tek bir açıklama yapmaması, hesap vermemesi, kaybettiğini kabul etmemesi insanları deyim yerindeyse irrite etti, “belediye seçimlerinde Kılıçdaroğlu varsa oy yok” sesleri yükselmeye başladı.  

Kılıçdaroğlu ve çevresinde yuvalanan menfaat grubu bu sesleri duymazlıktan geldi. Halbuki Kılıçdaroğlu kaybettiği gün istifa edip partisini kongreye götürseydi, CHP çoktan yeni yönetimi seçmiş ve yerel seçim çalışmalarına başlamıştı. Ancak Kılıçdaroğlu ve çevresinin koltuk inadı, parti ve ülke menfaatlerinin önüne geçti. Seçimlerden sonra geçen beş ay boyunca ülke yangın yeri haline gelmişken, CHP’liler kongreler ve kurultayla uğraştı. Öte yandan Cumhur İttifakı bloku çoktan yerel seçim çalışmalarına start verdi. 

*

Günün sonunda Kemal Kılıçdaroğlu kaybetti. Özgür Özel ezici bir üstünlükle genel başkan seçildi. Parti Meclisi de ağırlıklı olarak değişimcilerden oluştu. Önümüzdeki günlerde A takımı olarak adlandırılan MYK da şekillenecek. Peki, Özgür Özel nasıl bir genel başkanlık yapacak? Uzun yıllar boyunca Kılıçdaroğlu ile çalıştı. Zira “kişi değil zihniyet değişmeli” diyen, Özel’i, Kılıçdaroğlu’nun devamı olarak yorumlayan azımsanamayacak bir kitle var. Özel bu kaygıyı hızla gidermeli, CHP’li seçmene umut olmalı.

*

CHP, yerel yönetimler seçimine yeni kadrosuyla gidecek. Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’sinde şöyle bir handikap vardı: İYİ Parti, Kılıçdaroğlu’nun yönettiği CHP ile ittifak kurmaz!

Ama Kılıçdaroğlu gitti, yerine Özgür Özel geldi. Özel’in yöneteceği CHP ile İYİ Parti’nin hiç değilse İstanbul ve Ankara’da ittifak kuracağını düşünenlerdenim.

*

Son seçimlerden sonra çözülen, umutları yiten CHP seçmeni, Özgür Özel’in genel başkan olmasıyla beraber bir nebze de olsa toparlanabilir. Fakat tam manasıyla bir konsolidasyon yakalamak için CHP’nin yeni kadrolarının ‘gerçekten’ değişimden yana olduklarını fiili olarak ispatlamaları gerekir. 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Tatar 6 Kasım 2023 20:22

İnşallah değildir.DEĞİŞİM DEĞİŞİM OLMALI

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi