Çalışkan, emin ve heyecanlı 

31 Mart seçimlerinin en merak edilen seçim bölgelerinin başında Odunpazarı geliyor. Odunpazarı’nda da 3 adaylı bir seçim görüyorum. Bir tarafta 3’üncü dönem için kolları sıvayan “Kendinden Emin” CHP’li Kazım Kurt. İkinci olarak Odunpazarı’nda çalmadık kapı ve seslenmedik gönül bırakmayan İYİ Partili “Çalışkan” Emine Edizgil.

21 Şubat 2024 09:22
A
a
Sütiş Eskişehir
31 Mart seçimlerinin en merak edilen seçim bölgelerinin başında Odunpazarı geliyor. Odunpazarı’nda da 3 adaylı bir seçim görüyorum. Bir tarafta 3’üncü dönem için kolları sıvayan “Kendinden Emin” CHP’li Kazım Kurt. İkinci olarak Odunpazarı’nda çalmadık kapı ve seslenmedik gönül bırakmayan İYİ Partili “Çalışkan” Emine Edizgil. Son olarak da Beylikova’dan sonra Odunpazarı için kolları sıvayan AK Partili genç ve “Heyecanlı” Özkan Alp…
Kazım Kurt’un en önemli avantajı 10 senedir Odunpazarı’nı yönetiyor olması. Kurt bu süre içinde CHP’li seçmenin dışına da çıkarak kendisine yeni bir seçmen kitlesi yaratmayı başardı. Ben – normal koşullar altında – AK Parti’ye oy verecek seçmenlerin içinde Kazım Kurt’u destekleyecek 1 – 2 puanlık bir oy yüzdesi olduğunu görüyorum. Ancak CHP’li olmasına karşın Kazım Kurt’la yıldızı barışmayan 1 - 2 puanlık kesim de görüyorum. Bu kişilerin AK Parti’ye oy vermesi imkânsız. Ya geri dönüp Kazım Kurt’a oy verirler ya boş oy kullanırlar veya Emine Edizgil’i destekleyebilirler.
Kazım Kurt’un bir diğer avantajı da Odunpazarı’nda CHP’nin en yakın takipçisi olan AK Parti’nin 5 puan önünde bulunuyor olması. Mevcut Belediye Başkanı Kazım Kurt, özgüvenli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Zaten mevcut belediye başkanı olan Kurt ve ekibi, Odunpazarı’nın girdisini – çıktısını çok iyi biliyor. Seçim kazanma tecrübeleri olduğu da ortada.
2014 seçimlerinde yıldızı parlayan İYİ Partili Emine Edizgil yine bildiğiniz gibi. Müthiş bir çalışma temposunda olan Emine Edizgil, partisinin İl ve Odunpazarı teşkilatlarının da tam desteğini almış durumda. 
Emine Edizgil ile birlikte çalışma fırsatını buldum ve tarafsız fikrimi söylemek gerekirse vatandaşla iletişim konusunda Allah vergisi bir yeteneğinin olduğunu söyleyebilirim. Üstelik Edizgil’in 2014’ten fazla olarak parti içi siyaseti çok iyi öğrendiğini de söyleyebiliriz. 2014 yılında “Dışarıdan gelen” bir aday olmasına rağmen şimdi parti içi seçimler kazanmış tecrübeli bir politikacı olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Edizgil çalışkanlığıyla da göz dolduruyor. Kadın olması da fazla abartılmaması gereken bir avantaj. Ancak yine de bir faydası olacaktır elbette.
AK Partili Özkan Alp ise yarışa yeni girmiş olmanın çekingenliğini çabuk attı. Alp’in en büyük avantajı arkasında bir değil, kapı gibi iki parti teşkilatının olması. AK Parti akıllıca bir hareket yaptı ve MHP teşkilatlarını motive edebilmek için kazanılabilecek 4 kırsal ilçede müttefiklerinin önlerini açtılar. Şu anda MHP de Özkan Alp’i kendi adayıymış gibi destekliyor. AK Parti’nin Odunpazarı teşkilatı da çok hırslı. Güzel çalışıyorlar.
Özkan Alp Beylikova’da çok başarılı bir belediye başkanıydı. Ancak bu durum – Tıpkı Edizgil’in kadın aday olması gibi – gözde büyütülmemesi gereken bir avantaj. Seçmen Odunpazarı veya Tepebaşında başarılı olan bir belediye başkanını Büyükşehir’e yakıştırabilir. Ancak Beylikova başarısı Odunpazarı seçmenini çok ilgilendirmeyecektir. Netice itibarıyla Beylikova’nın nüfusu ortada. Emek, 71 Evler veya Vişnelik Mahallesi’nde muhtar olabilmek için bile daha çok oya ihtiyacınız var.
Alp’in bir diğer avantajı da genç olması. Genç seçmenler kendisine yönelebilirler. 
Bence Odunpazarı seçimleri Eskişehir’in en heyecanlı seçimleri olacaktır. Sonuç kentimiz için hayırlı olsun.
Yarın Tepebaşı seçimlerini değerlendirmek üzere hoşçakalın.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ö.Osman Şahin 21 Şubat 2024 10:46

garip yıldırım çok çalışıyor .dikkat .

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi