Büyükerşen’in mesajları

Soner Yüksel yazdı

18 Ekim 2017 09:34
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Büyükerşen’de Nabi Avcı ve birçok başarılı iletişimci gibi herhangi bir şeyi direk olarak söylemek yerine verdiği mesajlarla sonuca ulaştıran bir isim. Detayına girmeyeceğim ama son günlerde gereğinden fazlaca gündeme gelen “çekirdek çitleyen eşek” bunlardan sadece birisi ve somut olan bir mesaj. 
Bir de söylemler üzerinden verilen mesajlar var. Kâh şehre, kâh partiye kâh da adaylık konusunda kafalarında soru işareti olanlara dair. Tüm bu mesajları ve son zamanlarda Büyükerşen, Kurt ve Ataç arasındaki ılıman iklime bakınca ortaya çıkan sonuç önümüzdeki yerel seçimlerde Büyükerşen, Kurt ve Ataç’ın yine mevcut bölgelerinde aday olacağıdır. 
Ben bir sonraki yerel seçimde herhangi bir sağlık sorunu ya da aksilik olmadığı sürece Büyükşehir’de Büyükerşen, Odunpazarı’nda Kazım Kurt ve Tepebaşı’nda Ahmet Ataç’ın yeniden aday olacağını düşünüyorum. Son günlerdeki sıcak diyaloğunda başlıca sebebi bana göre bu. Bir nevi çekişme, rekabet ve kim aday olacak stresi sona erdi ya da hesaplar daha sonraya ertelendiği için verilen fotoğraflar daha sıcak ve samimi gözüküyor. 
Bir de CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Yılmaz Hoca ile yaptığı görüşme ve akabinde Büyükerşen’in Cumhurbaşkanlığı Adayı olarak Kılıçdaroğlu’nu işaret etmesi, Kılıçdaroğlu’nun ise yok Yılmaz Hoca daha iyi aday olur demek yerine “ Yılmaz Büyükerşen herkesin saygı duyduğu siyasette, bilimde, sanatta önemli başarılara imza atmış bir kişi. Büyükerşen hoca siyasete ve her alana katkı yapar” diye geçiştirici bir söylemde bulunması bana Hocam sen bir daha Büyükşehir adayı ol sana orada çok ihtiyacımız olacak mesajını verdi bana. 
Siyasette tahmin yapmak aptalca bir iş farkındayım, her an her şeyin değişebildiği bir atmosfer ve tüm bunlara rağmen riske giriyor ve iddialı konuşuyorum bir sonraki yerel seçimde erken ya da geç fark etmeksizin mevcut CHP’li Başkanların yeniden aday olacağını düşünüyorum. 

Yüzügüllü, Doğan ve ezber bozanlar
Ak Parti son dönemlerde Eskişehir özelinde ezberi bozacak isimlerle daha başarılı bir yolculuk yapıyor. Bunun en büyük örneklerinden biri Harun Karacan gibi her partiliden oy alacak bir ismin Genel Başkan Yardımcılığı gibi güçlü bir pozisyona gelen bir isim. Ancak bunu sadece Karacan ile sınırlı değil. Yıllardır siyasetin içinde olan genç ama fazlaca tecrübeli Volkan Doğan’ın eriştiği nokta yadsınamaz. Eksiklerini yıllar içinde gideren, kendini geliştiren ve herhangi bir ötekileştirme yapmadan her yere girip çıkan bir isim olarak Doğan’da bu ezberi bozuyor. Ezberi bozan bir başka isimde Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü. Hem Sivrihisar’ın tanınmasında 3 yılda 30 yıllık yol kaydetti hem de başta sosyal medya olmak üzere girdiği her ortamda görüyorum ki hemen herkesten olumlu reaksiyon görüyor ve vizyon sahibi bir isim. 
Seyitgazi, Çifteler, Sarıcakaya gibi son yıllarda atılım ilçelere bakınca da Belediye Başkanları’nın bu ezbere bozmaya yakın isimler olduğunu görüp, atılım sebebini anlayabiliriz. 
Eskiden kendi partisinden olmayana tebessüm bile etmeyen, yok sayan, sosyalleşmeyi, farklı mekanlara girip çıkmayı eziyet olarak gören, dışarıdan bakınca dışa kapalı, tek tip tıraş olan ve antipatik gözüken profiller yerine partisine sempati kazandıran bu tür isimleri kıyaslayın, eminim siz de benimle aynı fikirde olacaksınız. 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi