Bunu yapanlar devlet düşmanı

Bilmiyorum dikkatinizi çekti mi? Son yıllarda “Keşke Yunan kazansaydı”cılar iyice kudurdular. Son olarak Eskişehir’de Bilboardlarda yer alan reklam afişleri kimliği belirsiz bir şahıs tarafından yırtıldı.

24 Ekim 2023 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Bilmiyorum dikkatinizi çekti mi? Son yıllarda “Keşke Yunan kazansaydı”cılar iyice kudurdular. Son olarak Eskişehir’de Bilboardlarda yer alan reklam afişleri kimliği belirsiz bir şahıs tarafından yırtıldı. Çeşitli reklamların yer aldığı bilboardlarda Cumhuriyet’in 100’üncü yılına özel bulunan reklamlar da dikkat çekerken, polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. 

Bir takım karanlık odakların güdümünde olan bu kişileri biz çok iyi tanıyoruz. Onlar “Din – iman” diyerek önce Selçuklu’yu yıktılar, sonra Osmanlı’yı yıktılar. Şimdi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni yıkmaya çalışıyorlar. Ancak hain emellerine bu kez ulaşamayacaklar. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Atatürk’ün de dediği gibi “İlelebet payidar kalacaktır…” 

Ağızlarından köpükler saçarak Devlete, Türk Milletine ve Atatürk’e, saldırıp duruyorlar. Son olarak 
Hiç kimse bu zibidileri, afişlere tükenmez kalemle sakal – bıyık yapan haylaz çocuklarla sakın karıştırmasın. Bu kişiler kesinlikle ne yaptıklarını bilerek hareket ediyorlar.

Ben Eskişehir’deki emniyet mensuplarının bu şahısları kısa süre içerisinde adalete teslim edeceklerinden şüphe duymuyorum.
Burası Eskişehir. Burada hainler barınamaz…

Tarihimize sahip çıkın 

Eskişehir’de 1836 yılında yapılan Aşağılıca Köy Camii bakımsızlık sebebiyle virane hale gelirken, köy halkı Vakıflar Bölge Müdürlüğüne sitem etti.
1836 yılından kalan her binaya “Tarihi eser” demek gerekir. Eski bir binanın saygı görmesi için mutlaka “Edirne Selimiye Camii” ayarında olmasına gerek yok. Ancak bizde – maalesef – tarihi eserler hak ettiği ilgiyi görmüyor. 
Bu arada Aşağıılıcalılar’ın “Bize müsaade edin, camiye biz bakalım” dediklerini de kaydedelim. Yetkililerin bu tarz iyi niyetli tekliflere “Hayır” demesi normal. Çünkü tarihi bir yapıyı restore etmek ciddi bir iştir ve kaş yapayım derken göz çıkartmak mümkündür. Ancak bu durumda da Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün devreye girmesi gerekmez mi?

Ülke olarak maddi sıkıntılar yaşıyoruz. Her camiye istenilen bakım yapılamayabilir. Ancak Aşağıılıca Camii’nde böyle bir durum yok. Belli ki buraya hiç bakım çalışması yapılmamış. Az da olsa binanın ayakta tutulması için restorasyonunun yapılması gerekirdi.
Yetkililerin vatandaşın bu haklı talebini kısa süre içerisinde dikkate alacaklarını umut ediyorum. Konuyu basın olarak yakından takip edeceğimizin de bilinmesini istiyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi