Bu taraftarla gurur duyulur

BAL’daki ilk maçına çıkan Eskişehirspor rakibi Eskişehir Demirspor’u 2 – 0 yenerek lige iyi bir başlangıç yapmış oldu.

16 Ekim 2023 08:06
A
a
Sütiş Eskişehir
BAL’daki ilk maçına çıkan Eskişehirspor rakibi Eskişehir Demirspor’u 2 – 0 yenerek lige iyi bir başlangıç yapmış oldu.
Şimdi bu kadar cefakâr ve vefakâr taraftarı bir arada göremezsiniz. Bir amatör küme maçına on binlerce Eskişehir taraftarı geldiyse bununla gurur duyulur. Sadece taraftarımızın ateşliliğini görmek bile gözlerimizin yaşarmasına neden oldu.
İnşallah ligi başladığımız gibi bitirir, bir an önce profesyonel liglere döneriz.
Bu arada rakibimiz Eskişehir Demirspor’dan da biraz bahsedelim.
Sıklıkla Eskişehirspor’un hak ettiği yerin Süperlig olduğunu belirtiyoruz. Ancak 1930 yılında kurular Eskişehir Demirspor’un da yeri burası değil. Çok rahat 3’üncü ve hatta 2’inci ligde oynayabilecek bir takım. Ancak futbolu takip eden muhabir arkadaşlarımdan öğrendiğim kadarıyla Demirspor bu sene ligde kalmak için oynayacakmış.
Bize düşen evvela Eskişehirspor’u kurtarmak, sonra da Eskişehir Demirspor’a el uzatmak olmalı.
Eskişehirspor Süperlig’de kalıcı olmak istiyorsa eski hatalarını tekrarlamamalı. Mali disiplin sağlanmalı, altyapıya önem verilmeli. Porto, Benfica ve Ajax gibi takımlar bizden daha zengin memleketlerin takımları. Ancak şakır şakır alt yapılarını çalıştırıyorlar. Biz ise sonu gelmez transferlerle takımımızı ayakta tutmaya çalışıyoruz.
Eğer Eskişehirspor Süperlig’de kalıcı olmak, Avrupa’da fırtına gibi esmek istiyorsa alt yapıya önem vermeli. Hatta kaliteli olan en az bir pilot takımla çalışmalı. Eskişehir Demirspor’dan daha iyi pilot takım mı bulacağız?
 

Sivrihisar örnek olsun

Sivrihisar Belediyesi güzel bir uygulama başlattı. Bilindiği gibi tarihi Sivrihisar’ın en önemli hazinelerinden biri, Selçuklular zamanında yapılan Sivrihisar Ulucami…
2016 yılında UNESCO dünya mirası listesine eklenen Ulucami’yi gezmek için bundan böyle Sivrihisar’a gitmenize gerek kalmayacak. Çünkü 2’inci Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında yapılan cami artık sanal tur adı verilen bir internet uygulamasına dâhil edildi. Böylece bilgisayarınızın veya cep telefonunuzun marifetiyle Sivrihisar Ulucami’nin bütün ayrıntılarını görebileceksiniz.
“Sivrihisar'ımızın eşsiz mirasını herkesin görebileceği bir sanal platformda sunma amacımızı bu proje ile gerçekleştirdik” ifadelerinde bulunan Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’yü tebrik ederiz. Güzel bir uygulama başlatmış. Benzer uygulamaların bütün belediyelerimizde yaygınlaşmasını dileriz. Çünkü kentimiz ne kadar çok tanınırsa, o kadar çok turist çekeriz.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi