Bu tabloyu büyütmek gerek

Son yıllarda Eskişehir’de sanayi ve ticaretin gelişimi noktasında birçok hamle yapılıyor. Hemen hemen her kesim kenti yönetenlerin “söz konusu Eskişehir” olduğunda bir araya gelmediğinden şikayet etti.

20 Mart 2021 09:09
A
a
Sütiş Eskişehir
Son yıllarda Eskişehir’de sanayi ve ticaretin gelişimi noktasında birçok hamle yapılıyor. Hemen hemen her kesim kenti yönetenlerin “söz konusu Eskişehir” olduğunda bir araya gelmediğinden şikayet etti. 
Özellikle ekonominin en büyük yapı taşlarından olan sanayi ve ticaret hacminin genişlemesi için oda başkanlarının birlikte hareket etmesi, Eskişehir’in geleceği açısından önemliydi.
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli geçtiğimiz aylarda bir araya gelerek, sanayi için yapılması gereken konuları masaya yatırdı ve toplantılar gerçekleştirdi.
Geçtiğimiz günlerde Kesikbaş ve Küpeli’nin bir araya geldiği o fotoğraf daha da genişledi. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan ve kurumların yöneticileri Organize Sanayi Bölgesi’ne giderek istişarelerde bulundu.



4 başkanın birlikte objektiflere poz vermesi “Söz konusu Eskişehir” olduğu için gören herkesi sevindirdi.
Tabloda benim dikkatimi çeken tek nokta,  Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen’in bu karede yer almaması…
Binlerce esnafın temsilcisi Birsen’in de bu tabloda olması gerektiğini düşünenlerdenim.
Dediğim gibi “Söz konusu Eskişehir” olduğunda küskünlükler, dargınlıklar ve siyasi görüşler bir kenara bırakılmalı…
Bu tablonun genişlemesi fotoğrafa yeni isimlerin de eklenmesi gerekiyor.
Ne diyelim Eskişehir için hayırlı olsun…
Artık sıra bir araya gelemeyen 7 milletvekilimizde…
 
YETKİ KARMAŞASI
Sanayi Çarşısı, Karapınar ve Gündoğdu bölgesi yıllardır dönüşüm bekliyor. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt dönüşüm yapmak istiyor, her fırsatta belediyeye dönüşüm yetkisinin verilmesini istiyor, AK Partilileri göreve davet ediyor. AK Parti de Başkan Kurt’un açıklamalarına yetkinin Odunpazarı Belediyesi’nde olduğunu iddia ederek yanıtlar veriyor…  
Top bir belediyede bir AK Parti’de…  Paslaşmalar, tezahüratlar, protestolar, sürüp gidiyor…
Çaresizce ve sessizce izleyenler ise o bölgelerin mağdurları yani halk!
Hükümet yetkililerin bu konuya bir an önce el atması gerekiyor…
AK Parti milletvekilleri “Eskişehir’in kanayan yarası, bitmeyen çilesi kentsel dönüşüm” başlıklı acil bir toplantı yaparak herkesi bilgilendirmeli… Artık bu konudan herkes çok sıkıldı…
 
SORUYORUM
Eskişehirspor’un durumu malum… Artık planlar alt lig için… Peki, Eskişehirspor Süper Lig’deyken tesislerin içinden çıkmayan siyasiler Es-Es dibe doğru giderken şimdi ne yapıyor?
 
MİLLET İTTİFAKI SANDIĞI PATLATIR MI?
“Aslında sahada herkes kararını vermiş. Cumhur İttifakına oy vermeme kararı vermiş. Bir an önce seçimi bekliyor. Yeni bir umut peşinde. Sahada bunları görüyoruz. Bu şekilde çalışmalar imza atıyoruz. Çok büyük bir oranda fifti fifti gibi olmayacak bu dönem. Yani 70’leri buluruz diye düşünüyorum. 65-70 aralığında sandıklarda patlayacağımızı da hissediyorum. Millet ittifakı olarak güçlenerek gidiyoruz.” Bu sözler CHP İl Başkanı Recep Taşel’e ait… Taşel saha çalışmalarındaki izlenimlerini söylüyor…  Bana göre verdiği rakamlar çok iddialı… Taşel inançlı. İnanmak başarmanın yarısıdır derler. Esnaf ve işçiler benim de izlenimlere göre, Başkan Taşel gibi düşünüyor. Ancak unutmamak gerek. Seçim sonucunu sadece esnafın ve işçinin oyu belirlemiyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi