Bu cami isabetli olmuş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Eskişehir’e gelerek Odunpazarı Belediyesi tarafından yaptırılan Yenikent Kültür Merkezi’nin ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 100’üncü Yıl Camisi’nin açılışını yaptı. 

16 Mart 2024 07:57
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Genel Başkanı Özgür Özel Eskişehir’e gelerek Odunpazarı Belediyesi tarafından yaptırılan Yenikent Kültür Merkezi’nin ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 100’üncü Yıl Camisi’nin açılışını yaptı. 
Önce camiden başlayalım.
Vatandaşların asri mezarlığın içindeki bu camiye vakit namazlarında gideceklerini pek zannetmiyorum. Ancak Eskişehir’de cenaze namazları gerçekten trafik sorunu yaratıyordu. Kent merkezindeki 1’inci Alâeddin Keykubat zamanında yaptırılan cami, trafik nedeniyle tam verim veremiyordu.
Bunun dışında Atatürk Bulvarındaki Mahmud Sami Ramazanoğlu Camisi ve Seyitgazi yolundaki Kalabak Camisi iş görüyordu ancak yetersiz kalıyordu. 100’ün Yıl Camisi önemli bir yükü kaldıracaktır. Cami ayrıca büyük ve göz kamaştırıcı bir mimariye sahip. Park alanları, gasilhaneler ve morguyla her ihtiyacın düşünülerek yapıldığı bir eser.
Yılmaz Büyükerşen ve mesai arkadaşlarını tebrik ederiz.
Odunpazarı Belediyesi’nin yaptırdığı kültür merkezi de önemli bir hizmet. Muhtemelen belediyenin bazı hizmet birimleri de buraya taşınacak. Ayrıca kapalı bir otopark ve kapalı pazaryeriyle bölgeyi rahatlatacak bir yatırım. 
Bölgede yaşayan birisi olarak temiz ve kapalı bir pazar yerine çok ihtiyacımız olduğunu söyleyebilirim. Kazım Kurt ve mesai arkadaşlarını da tebrik ederiz.

ÇAK Araştırma

Her seçim öncesinde olduğu gibi, şimdi de ortalıkta anketler dolaşıp duruyor. Öteden beri işi sahtekarlığa çeviren anket şirketleri vardı. Ancak arada bildiğimiz ve güvendiğimiz ciddi anket şirketleri de bulunuyordu. Bu anket şirketleri kusura bakmasınlar ancak 2023, 14 Mayıs seçimlerinde çok fena çuvalladılar. En önemlisi halkın kendilerine duyduğu güveni sarstılar.
Söz konusu şirketlerin adayları arayıp, “Bir konuşsaydık” diyerek para kopartmaya çalıştıkları da kulağıma geliyor. Bence söz konusu şirketler isimlerini ÇAK Araştırma olarak değiştirseler daha iyi olur. Açılımı Çakma Araştırma Kurumu olur. Çünkü yaptıkları anketler de zaten çakma anketler…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ömer 16 Mart 2024 13:59

Sayın Kerem yeni yapılan camide Asri mezarlıkta yerleşim yerine çok uzak sabah, akşam ve yatsı namazlarını kim kılacak Orta halli bir cami olurdu fakat büyük camiye gerek yoktu . Geri kalan para ile htiyacı olan bir semte 2. bir cami yapılabilirdi.

4 3 Cevap Yaz
Mustafa ali

Vakit namazları kilinsin diye yapılmadı cenaze namazlarının ve vaktinin kılınması için yapıldı biraz ufkunuzu açık tutun yapilan işi bir de beğenin ya mahalle. arasına camiymis

0 6
Mustafa ali

Ayrıca günde kaç cenaze geliyor biliyormusun of

0 5
Celaleddin Alp 16 Mart 2024 09:52

Yapılan iş mükemmeldir. Bu tarihe kadar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın böyle bir cami yapmayı düşünememesi ilginç… 100. Yıl Camii ciddi bir açığı kapatacaktır. Sizin de belirttiğiniz gibi kent merkezindeki camiler yetersiz kalıyor. Bu camiyle alakalı olarak söylenebilecek şu: Daha önce yaşadığım için biliyorum morg çok önemli, gasilhane önemli ancak en önemlisi taziye yeri. Geleneğimizde var, cenaze sonrasında küçük de olsa bir ikram oluyor. Bunun için hem ikramın yapılabileceği hem de taziyelerin kabul edilebileceği açık kapalı mekanlar da var. Allah vesile olanlardan razı olsun.

2 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi