Black Friday Nedir?

Serkan Açıkgöz yazdı

26 Kasım 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Black Friday için özellikle teknolojik ürünlerin fiyatlarında büyük indirimlerin olduğu bir alışveriş çılgınlığı diyebiliriz kısaca. 1961 yılında ABD’de yerel bir gazetenin attığı başlık aslında Black Friday. Her sene milyonlarca insanın çılgınlar gibi alışveriş yapmasını sağlayan Cuma’ya neden kara denildi?
Neden ‘Kara’ dediler?
Bu indirimli teknolojik ürün alışverişlerinin sabahın çok erken (henüz hava aydınlanmadan) saatlerinde başlamasından dolayı ‘Kara’ denildiği iddia ediliyor. Ayrıca mağazaların müşteri kazanmak için çok fazla indirim yaptığından ve zarara uğradıklarından dolayı, bu zararı ‘Kara’ şeklinde nitelendirdikleri de söyleniyor. Ve yine o gün çok yoğun olan trafik, koşuşturmaca, ürün kapışma kavgaları/şiddet bu günün ‘Kara’ olarak anılmasında büyük rol oynuyor deniliyor.
Gelelim şimdi Müslümanların ‘güneşin üzerine doğduğu en hayırlı gün olan’ Cuma gününe kara denilmesi mevzusuna. Türkiye’den Black Friday’e ilk ve en sert tepki Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya’dan geldi. Milli güreşçi, “Nedir bu kara Cuma, neden Cuma, aydınlık bereket bayramdır Cuma, huzurdur Cuma, güneşin doğduğu en güzel gündür Cuma, neyin algısı yapılıyor bu özel günde, neyin operasyonu yapılıyor” dedi Kara Cuma için. Gazeteci Ahmet Hakan da konuyla ilgili olarak aynen şunları söyledi, “Alışverişi yükseltmek için icat edilen “Kara Cuma” olayına... “Müslümanların güzelim cumasını karalıyorlar abi” diye tepki koyanlar var. “Kara Cuma” değil de “Kara Pazar” olsaydı bu işin adı... Hiçbir Hıristiyan, “Hıristiyanların güzelim pazarını karalıyorlar abi” demeyecekti. Bir düşünün, neden acaba?”
 
İPhone X ilgi görmedi
Geçtiğimiz gece 00:00'da iPhone X Türkiye'de satışa sunuldu. Önceki yıllarda Apple Store üzerinden satışa sunulan iPhone modelleri dakikalar içerisinde tüketilirken, iPhone X beklenen ilgiyi görememiş.
6.099 TL'lik telefonun Türkiye'deki stokları da eritilemedi. iPhone X'in teslimat süresi 1-3 iş günü görünüyor. iPhone 7 satışa ilk sunulduğunda dakikalar içerisinde teslim tarihi 2-3 hafta olmuştu. Bu veriden yola çıkılırsa iPhone X’e fazla bir ilgi göstermemişiz.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi