Prof.Dr. Alper Çabuk

Birlikte dururuz

Prof. Dr. Alper Çabuk yazdı

18 Haziran 2018 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesinden ayrılarak yeni kurulan Eskişehir Teknik Üniversitesinin bir ferdi olarak tabiatıyla en önemli gündem maddelerinden birisi olarak son birkaç aydır köşemde Anadolu Üniversitesine ve Eskişehir Teknik Üniversitesine yer veriyorum.

Geçtiğimiz haftalarda yazdığım yazılardan birinin başlığı “Mucizelere İnanmak” bir diğerinin başlığı ise “Yeni Efsaneler Yaratma Vakti” idi. Bu yazılarımda Anadolu Üniversitesi ile ayrılmış olmamızın bizi yıldırmaması gerektiğini artık Eskişehir Teknik Üniversitesi için zamanın tıpkı Anadolu Üniversitesinin ülke genelinde eğitimde yarattığı gibi yeni mucizeler ve efsaneler yaratma vakti olduğunu ifade etmiştim. 

İlmi Milletine Vakfeden Kurum yazımda Eskişehir ve Anadolu Üniversitesi’nin eğitimdeki önemini şu şekilde belirtmiştim:

“Vatanın her köşesine bilgiyi ulaştırmak,
Dağdaki çobandan, geçim derdiyle okumaya fırsatı olamamış ya da engelli birçok bireye kadar eğitime ihtiyaç duyan herkese eğitimi taşımak,
Ülkemi muassır medeniyetler seviyesine ulaştırmanın neferi olmaktır, 
Bir sevdadır Anadolu dedim”.

İşte sadece ülke genelinde değil, dünya genelinde mucizeler ve efsaneler yaratma fırsatı bizler için ortaya çıktı. Sayın Cumhurbaşkanımızın geçen haftaki Eskişehir ziyaretinde verdiği “Eskişehir 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti” olacak müjdesi, biz akademisyenler bilhassa yeni kurulmuş Eskişehir Teknik Üniversitesi için tarihi fırsatlar taşıyor. Prof.Dr.Nabi Avcı hocamız bu fırsatlardan bazılarını “Eskişehir'e eğitim alanından yeni, kalıcı yeni kurumlar gelecek. Onlardan en önemlilerinden birisi Türk Dünyası Eğitim Teknolojileri Araştırma Merkezi'dir. Eğitim teknolojileri alanında çok ciddi bilgi ve tecrübe birikimimiz var. Bu birikimin büyük bir bölümüne Eskişehir'de, Türk Dünyası Eğitim Başkenti olarak Eskişehir Teknik Üniversitesi iş birliğiyle merkezler kuracağız” şeklinde ifade etti. Gerçekten de biz akademisyenler için, yukarıda yazdığım şekliyle bu bilgiyi sadece vatanın her köşesine ulaştırmak, ülkemizi muassır medeniyetler seviyesine ulaştırmanın neferi olmak için yeni bir fırsat değil, bunu tüm Türk Dünyası genelinde yapmak, mucizeler ve efsaneler yaratmak için tarihi bir fırsattır. 

Yine geçtiğimiz ay yazmış olduğum, Birlikte Dururuz başlıklı yazımda ifade ettiğim “Abraham Lincoln’ün o meşhur sözü olan ‘united we stay, divided we fall, birleşirsek dururuz, ayrılırsak düşeriz’ sözünün özünde, Türk Dünyası Eğitim Başkenti olmak Eskişehir’e tüm Türk Dünyasına eğitim alanında birleştirici olma ve güç verme imkanı sağlayan bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Üstadın söz ettiği çağrıldığında sağına soluna bakmadan ben varım, benim olmadığım yerde kimse yoktur diyen akademisyenlerle ortaya çıkacak mucizeler.

Gözün aydın Eskişehir...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Deniz yıldırım 18 Haziran 2018 15:15

Hocam ben sizin eski bir öğrencinizim.sizin yeni kurulan üniversiteye rektör adayı olduğunuzu duydum.sizin gibi laik atatürkçü ve Özgür düşünen bir hocamın kesinlikle rektör olması gerektiğine inanıyorum.siz Yılmaz büyükerşen hocamızla birlikte Eskişehir için yeni bir marka yaratabilecek potansiyeli olan bir kişisiniz.başarılar hocam

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi