Bir değil iki sene...

Sonhaber Gazetesi'nde yayınlanan 'Bir Sene Geriledik' başlıklı haber, memleketin durumunu tam olarak gözler önüne seriyor.

23 Haziran 2020 10:41
A
a
Sütiş Eskişehir
Sonhaber Gazetesi'nde yayın- bırakmadı lanan 'Bir Sene Geriledik' başlıklı haber, memleketin durumunu tam olarak gözler önüne seriyor. Öncelikle meslektaşım Meltem Karakaş Kaya'yı bu güzel haberden dolayı tebrik edeyim. Elbette gerçekleri görmek istemeyenler için de medya organları var. Mesela havuz gazetelerine bakarsanız Türkiye dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisine ha girmişmiş, ha girecekmiş... Bu yayın organlarına bakarak Türkiye'nin yerli otomobil yaptığını, Macaristan'ın saraylarımızı kıskandığını, Kuzey Buz Denizi'nde Türk denizaltılarının Rus Nükleer denizaltılarını kovaladığını düşünür. Ancak gerçekler sizin milyarlarca lira harcayarak oluşturduğunuz algı operasyonlarıyla değişmiyor. Maalesef Türkiye 2020 yılını kaybetti. Nitekim Yenigün'e konuşan Hamamyolu esnafı 2020'nin kaybedildiğini belirtmiş. Size felaket haberleri vermek istemiyorum ancak gerçeklerle yüzleşmek lazım. Sanırım 2021'i de kaybettik. Hatta eldeki ekonomik veriler 2021'in daha kötü geçeceğini gösteriyor. Peki Türkiye'nin ekonomisi kurtulmaz mı? Öncelikle şunu belirteyim; mesela bir mucize gerçekleşse, ülkemizin ekonomi yönetimi dört dörtlük isimlerden oluşsa bile 2021'in üzerine bir bardak soğuk su için. Ancak bu durumunda en azından 2022 yılını – belki – kurtarabiliriz. Fakat eğer ki banka yönetimine pehlivan ataması yapmaya devam edersek, bu günlerimizi bile arar duruma geliriz...

Eşini yalnız bırakmadı
Anadolu Üniversitesi'ne önemli hizmetlerde bulunn Profesör Akar Öcal, geçirdiği ani bir kalp krizi neticesinde aramızdan ayrıldı. Akar Öcal ismi ile Anadolu Üniversitesi özdeşleşmiştir. Sadece iyi bir akademisyen değil çok da iyi bir idareciydi. Anadolu Üniversitesi'nin kurucu rektörü olan Yılmaz Büyükerşen'in yanındaki önemli rektör yardımcılarından biriydi. Nitekim Büyükerşen'den sonra da rektör seçilmiş ve bayrağı bir ileriye, Profesör Engin Ataç'a gururla teslim etmişti. Kısa bir süre önce eşini de kaybeden Akar Öcal'ın bu kayıbı bir türlü kabullenemediği de biliniyordu. Eskişehir çok önemli bir değerini kaybetti. Mekanı cennet olsun.

Polis gözünün yaşına bakmasın​
Korona salgınına karşı alacağımız üç önemli önlem bulunuyor. Bunlardan birincisi bireysel temizliğimize önem vermemiz. İkincisi kişisel mesafeyi korumamız. Son olarak da maske takmamız. İşte bu sonuncu önlemi bir türlü almıyoruz. Maske takmayanlar sadece kendilerine ve ailelerine zarar vermiyor. Onlar aynı zamanda pimi çekilmiş bir el bombası gibi aramızda dolaşıyor. "Bana bi şeycik olmaz ağbicim" diyenlere söyleyecek bir şeyimiz yok. Umarız bir yudum nefes için hastanede hemşirelere yalvaracak bir duruma gelmezler. Ancak toplum için büyük risk oluşturuyorlar. Son olarak polisimize bir yetki verildi. Buna göre maske takmadan sokağa çıkanlardan 900 lira ceza kesilecek. Bana kalırsa taksirle adam öldürmeye teşebbüsten savcı karşısına çıksalar yeridir.

Estim'liye iyi haber​
Estim çevresine Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni su ızgaraları konuldu. Yetkililer yapım çalışmalarının yaklaşık 1 hafta süreceğini açıkladı. Kendilerine teşekkür edip küçük bir eleştiride bulunalım; keşke bu ızgaraları daha evvel yapsalarmış... Gerçi bölgedeki sorunların küçük sorumlusu ESKİ ekipleri. Asıl sorun yapılan çevre yolunun bilimsel yöntemlerle yapılmamasından kaynaklanıyor. Küçük yağmurlarda sorun olmuyor ancak, büyük yağmurlar olduğu zaman çevre yolunda biriken sular civar bölgelere basıyor. Şimdi, "Biz yolu yaptık, gerisini Büyükşehir düşünsün" demek olmaz. Bir işi yaparken kurallara uygun yapmalısınız. Sonuç olarak sizin harcadığınız para da, belediyenin harcadığı para da milletin parasıdır. İşinizi düzgün yapın ki milletin parası çar – çur olmasın.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kazım 24 Haziran 2020 07:57

Bu gazetede buyuksehirin havuz medayasi

0 4 Cevap Yaz
Abdülkadir Candemir 23 Haziran 2020 21:03

Doğruya, doğru...

2 0 Cevap Yaz
Aydın 23 Haziran 2020 19:20

Peki çevreyolunda oluşan derenin sorumlusu kim ?

2 1 Cevap Yaz
Cemil Cahit 23 Haziran 2020 18:20

Sayın Yazar, çok değil 20 sene önce bir yazar kasa ile bir kanun kitapçığı ile biz bu memlekette gecelik faizlerin %1000'lere çıktığını, devlet çalışanlarına maaş verilemez durumlara gelindiğini gördük. Burada oturup ahkam kesiyorsunuz. Ancak duruma bir bakın tüm dünyayı kasıp kavuran bir salgın hastalık döneminden geçiyoruz. Memleketimizde gurur duyulacak işler yapılıyor. Bunun yanında kısa çalışma ödeneği ile çalışamayanların maaşları veriliyor, işsizlik sigortası ile en azından bir kısım yaraya merhem olunuyor. Ne bileyim faizler düşük pehlivanlar kredi veriyor. Anladık yandaş değilsiniz, candaşsınız, havuz değil birikintisiniz, ama bu kadar da gözü görmez, kulağı duymaz olmayın. Hakkı hakka teslim edin. Haksızlık etmeyin...

0 4 Cevap Yaz
Nurullah 23 Haziran 2020 11:23

peki Ertaş caddsindeki biriken suyun sorumlusu kim ?

1 5 Cevap Yaz
cemil cahit

ya da tıp fakültesinin altında

0 2
Olmadı şimdi

Oradaki suyun sorumlusu belediyedir. Çünkü şehir içi alt yapının düzgün yapılmaması ve asfalttaki kot farkları belediyenin düzgün çalışmadığını gösterir. Peki ya çevreyolu anadolu üniversitesinin önündeki ve ilerisinde oluşan derelerin sorumlusu kim ?

0 1
gon ca 23 Haziran 2020 11:02

bu güzel günde pencereden bakalım ben kuşları, çiçekleri, güzellikleri görürken hala itin ,köpeğin pisliğini çamurun,,çöpün çukurun içinden çıkamayan zihniyetin karamsarlığını aynı pencereden baktığını görüyorum

0 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi