Bir başka hayvansever: Niyazi Gül Dörtnala

Ata Demirer, geçmişte çeşitli tiplemeleriyle çok konuşulmuştu. Bu filmdeki Niyazi Gül tiplemesi de Demirer’in geçmişteki skeçlerinin beyazperde uyarlaması! Komedi filmlerinin keyifli olmasındaki en önemli etken.

16 Haziran 2019 09:42
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta sizlere Niyazi Gül Dört Nala filminden bahsedeceğim. Yönetmen koltuğunda Hakan Algül’ün oturduğu filmin başrollerini Ata Demirer ve Demet Akbağ paylaşıyor. Ünlü oyuncu Ata Demirer’in bir çok filmi gibi komedi türünde olan film 2015 yılında vizyona girmişti. Gelin detaylara göz atalım.

TAM BİR HAYVANSEVER

Daha önce de Ata Demirer’in farklı filmlerinden bahsetmiştim. Kendisi bana göre komedi dalına doğal tavırlarıyla fazlasıyla yakışıyor. Demet Akbağ ile paylaştığı Eyvah Eyvah serisiyle de iyi bir uyum yakalan Ata Demirer, Niyazi Gül Dört Nala’da da karşımıza Demet Akbağ ile çıkıyor. Filmin konusuna gelecek olursak; Ata Demirer yani Niyazi Gül, hayvanları çok seven, çocukluğundan beri hayvanlarla iyi iletişim kuran biridir. Hal böyle olunca sonuna kadar hayvan haklarını savunan, onlara yapılan yanlışlara da karşı çıkan Niyazi Gül, aynı zamanda bir bilim insanıdır. Üniversitede dersler veren, oldukça sempatik ve farklı bir hoca olan Niyazi Gül’ün evinde Hediye isminde bir yardımcısı da vardır. Hediye, Niyazi Gül’e bir çok konuda yardim eder ve ondan hoşlanır. Filmin en önemli diğer rengi ise Sultan Şahmerdan ve onun belalısı Rıza Kabakoz’dur. Yarış atları olan ikili kendilerinden çok daha farklı olan Niyazi Gül’den bambaşka isteklerde bulunur. Onu kötü emellerine alet eden Şahmerdan, istediklerini Niyazi Gül’e farklı yollar ile yaptırmaya çalışır.

GEÇMİŞTEN GELEN TİPLEME

Evet filmin konusu oldukça renkli. Ata Demirer’in diğer filmlerine göre daha az iddialı olan bu film, yine de bir gününüzü keyifli hale getirebilir. Ayrıca Ata Demirer, geçmişte çeşitli tiplemeleriyle çok konuşulmuştu. Bu filmdeki Niyazi Gül tiplemesi de Demirer’in geçmişteki skeçlerinin beyazperde uyarlaması! Komedi filmlerinin keyifli olmasındaki en önemli etken başrol oyuncularının esprileri izleyiciye tüm doğallığıyla aktarabilmesi. Demet Akbağ ve Ata Demirer’i bu anlamda başarılı buluyorum. Eğer komedi filmlerini seviyorsanız bu filmi izleyebilirsiniz!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi