Belediye Meclisi ve Gündem Dışı Siyaset

Son dönemlerde Belediye Meclis Toplantıları eskiye göre biraz daha gergin, biraz daha itiraz içinde geçiyor

7 Haziran 2021 08:55
A
a
Sütiş Eskişehir
Son dönemlerde Belediye Meclis Toplantıları eskiye göre biraz daha gergin, biraz daha itiraz içinde geçiyor. Özellikle gündem dışı konularda söz alan ve Türkiye gündemine dair yapılan konuşmalar da çok kez tartışma konusu haline geliyor.
Kimi zaman Ak Partili meclis üyeleri, kimi zaman CHP'li meclis üyeleri birbirini Eskişehir gündeminde yer almayan konularla ilgili konuştuğu için eleştiriyor. Hatta pek çok gerginlik ve meclisi terk etmeye kadar varan tartışmaların merkezinde de bu ülke gündemine dair gündem dışı konular yer alıyor.
Farklı düşünen olabilir, lakin ben ülke gündeminde önemli sayılabilecek bazı konuların belediye meclisinde kısa da olsa yer almasından yanayım.
Şehirde siyaset yapmak için oy verdiğimiz temsilcilerin ülke başlıklarına dair fikirleri, düşünceleri ve tavırlarını görmenin ne tür bir sakıncası olabilir ki?
Şimdi burası TBMM değil, burada siyaset yapılmaz diye düşünenler var. Buna katılmıyorum.
Pandemi gibi, ekonomi gibi, adalet gibi hepimizi ilgilendiren konuları bu Eskişehir'in sorunu değil diye dışlamak bana pek samimi gelmiyor.
Belki bu konulara dair mecliste yer verilen süreler, konuşacak kişi sayısı, meclis gündemindeki sıralama değişebilir ama konuşulmasında bir beis olmadığını düşünüyorum.
İşimiz hizmet ülke gündemi değil diyenlere de siyasetin amacı hizmettir diye hatırlatmak istiyorum.
 

Ne Oldu O Sulara!

Yıllar yıllar önceydi. Eskişehir'in Kızılinler diye şirin mi şirin bir bölgesinde sıcak su kaynağı var dendi. Giderek çoğalan söylemlerden sonra dönemin Valisi Kadir Çalışıcı duruma el atmalıyım düşündü ve il özel idare aracılığıyla bölgede sondaj çalışmaları yaptırıp su kuyuları açtırdı.
Gerçekten de bölgede bereketli bir su kaynağı vardı. Üstüne oteller, kür merkezleri, sağlık turizmi projeleri inşa edilebilir ve Eskişehir bu sıcak su sayesinde Türkiye'nin termal başkenti olabilirdi.
Bir süre sonra bölge için kocaman projeler çizilmeye başlandı. Hem Odunpazarı hem Tepebaşı Belediye sınırlarında yer alan Devasa bir ESOPYA projesi lanse edildi. Bakanlıklar destek verecek, ihaleler yapılacak ve sadece Türkiye değil Dünyanın dört bir yanından turistler ve şifa bulmak isteyenler bu merkeze akın edecekti.
Üzerinden ben deyim 5 siz deyin 15 sene geçti. Ne bir ihale oldu, ne bir çivi çakıldı ne de gelen giden oldu Kızılinler’e...
Unutmadan bir şey oldu. Bölgede virane olsa da suyu akan, çok elverişli olmasa bile suyu akan bir küçük hamam vardı. İşte o Hamamın suyu kesildi.
Fark ettiniz mi bilmem Kızılinler’de, sıcak su konusu da, ESOPYA projesi de çıktı gitti gündemden...
 
Hatta yıllar yıllar önce açılan o su kuyularında su olmadığı falan konuşuluyor zaman zaman.
Biz de merak ediyoruz, acaba bu konuda dertlenen, akıbetini merak eden ve bölgeye gidip o kuyulara bir bakan oldu mu hiç?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Haydar halkacı 8 Haziran 2021 00:03

Eskişehir bu kafayla daha çokkkkk sürter

0 0 Cevap Yaz
günayaydın 7 Haziran 2021 10:30

Bir zihniyet var bu şehirde sıcaksularda ve hamamlardan başka yerde kullanılmaz bu su diye ellerini taşın altına koymazlar su nerede inek içti inek nerede

1 5 Cevap Yaz
Hikmet Aras 7 Haziran 2021 09:39

ülke gündemi birebir il gündemine yansıyor.Elbette meclisler siyaset kurumları .Herşey konuşulmalı.AKP liler savunamadıkları için istemiyor.

3 8 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi