Ayşe Ünlüce yarışa avantajlı başlıyor

Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde favori olan iki isim var. CHP’den Ayşe Ünlüce ve AK Parti’den Nebi Hatipoğlu…

15 Ocak 2024 09:05
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde favori olan iki isim var.
CHP’den Ayşe Ünlüce ve AK Parti’den Nebi Hatipoğlu…



Seçim çalışmalarını sürdüren iki isim daha var. İYİ Parti’den Melih Aydın ve Zafer Partisi’nden Oğuz Beki…
Ayşe Ünlüce, diğer 3 adaydan da ayrılıyor. Kadın olmasıyla ilgili değil bu ayrışması…
Ünlüce, diğer adaylara göre iki konuda öne çıkıyor…
Birincisi belediyecilik! Ünlüce, siyasi partilere uzaktı! Yılmaz Büyükerşen’in el vermesi ile belediyecilik konusunda önemli adımlar attı, projeler geliştirdi…
İkincisi ise hukukçu kimliği ile de diğer adaylardan ayrışıyor.
Diğer adaylar Hatipoğlu, Aydın ve Beki, sanayici-iş adamı kimlikleriyle öne çıkıyor.



Meslektaşım Soner Yüksel’in çok önemli bir tespiti var. Büyükşehir Belediye başkanlığı için yarışan bu dört isim daha bir yıl önce siyasette isimleri bile yoktu. Bir yıl sonra ise Eskişehir’in en önemli koltuğuna oturmak için yarış halindeler. Demek ki Eskişehir, siyasette yenilenmeyi tercih ediyor.
Ünlüce,  Yılmaz Büyükerşen, Ahmet Ataç ve Kazım Kurt, gibi 3 önemli ismin desteğini alarak seçime giriyor! Bugünden bir şeyler söylemek için erken! Ancak Ünlüce’nin yarışa avantajlı başladığı kesin…


KÜÇÜK VE ZORBA İNSAN!

GiordanoBruno, Rönesans felsefesini biçimlendiren filozofların en önemlilerinden biridir… Aristotelesçi kapalı evren görüşünden ilk sıyrılanlar arasında yer alan İtalyan filozof, Kopernik'in tezini savundu. Evrenin sonsuz ve eş dağılımlı olduğunu ve evrende, dünyadan başka birçok gezegenin bulunduğunu söyledi.
Ne yazık ki Avrupa’nın Ortaçağı devam ediyordu…
Aykırı görüşler beslediği için 1600 yılında Roma Katolik Kilisesi'nin Engizisyon mahkemesinde yargılanıp sapkın ilan edildi! Roma'da konuşamaması için yüzüne demir maske geçirilerek diri diri yakılarak idam edildi.
Bruno’dan geriye şu nasihat kaldı:
-Değerli şeyler, her zaman az sayıda olanların arasından çıkmıştır. Bir sürü kör bir tek görene eşit olamayacağı gibi, bir yığın aptal da bir tek akıllıya eşit olamaz. Küçük ve zorba insan, hep kendisine saygı gösterilmesini ister ama saygının ne olduğunu bilmez.
 

YERLERİ DEĞİŞENLER!

CHP Milletvekili Eren Erdem’in değişim tepkisi epey komikti:
-24, 25, 26, ve 27. dönem Tekirdağ milletvekilimiz; 34, 35, 36 ve 37. dönem Parti Meclisi üyemiz (parti yöneticimiz) Sayın Candan Yüceer'in Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığını tebrik ederim.
Partimizdeki değişimin siyasetimize kazandırdığı 'bu yepyeni yüzler' sayesinde değişim, Tekirdağ'dan tüm ülkeye yayılacak, partimiz CHP tarih yazacak.
…/…
CHP’de gerçekte değişim olduğu yok. Sadece bazı isimlerin yerleri değişiyor.
 

EMEKLİNİN İŞİ FORMÜLE KALDI!

SGK ve Bağ-Kur emeklileri memur emeklileriyle aralarındaki 12 puanlık zam farkının kapanmasını talep ediyor. Ekonomi yönetimi beklentiye cevap vermek üzere iki farklı senaryo üzerinde duruyor. Geçen yıl seyyanen zamla maaşları 7 bin 500 liraya çıkarılan emekliler için de yüzde 37,57'lik zamdan fiilen yararlanamama riski var. Hükümet bu tehlikeyi bertaraf etmek üzere üç formül üzerinde çalışıyor…
Emeklinin işi formüllere kaldı sizin anlayacağınız!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Seni diğerlerinden farksız yapmaya tüm gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada, kendin olarak kalabilmek, dünyanın en zor savaşını vermek demektir. Bu savaş başladı mı, artık hiç bitmez.
- E. E. Cummings

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çetin Bey 15 Ocak 2024 23:32

İşi zor hanimefendinin.Teşbihte hata olmaz;diğer adaylar yırtıcı kuşlar gibiler ama Ayşe hanım'da güvercin naifliği var.Siyasette bu durumu kaldırmaz

0 0 Cevap Yaz
NASIL 15 Ocak 2024 09:39

ÜNİVERSİTE GENÇLİĞİ OLMASA 2 0 GERİDE BAŞLAR

1 6 Cevap Yaz
Aslı 15 Ocak 2024 09:22

Başkan NebiHatipoğlu inşallah

3 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi