ATAN’ın VE TUTAN’ın

Eskişehirspor, Avni Aker Stadyumu’nda güçlü rakibi Trabzonspor’a karşısında, belki bu güne kadar hiçbir kaleye atmadığı kadar

25 Kasım 2013 19:04
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor, Avni Aker Stadyumu’nda güçlü rakibi Trabzonspor’a karşısında, belki bu güne kadar hiçbir kaleye atmadığı kadar şut atmış oldu.İnanın bu kadar isabetli şutları bir duvara atsanız duvar bile zor dayanırdı.Ama Trabzonspor’un başarılı file bekçisi Onur Kıvrak son derece dikkatli ve etkili performansıyla kırmızı şimşeklerin golle sonuçlanabilecek ataklarına dur dedi.
Bazen futbol adına tüm doğruları yapmanız,galip gelebilmeniz için yeterli olmuyor.Neticesinde puan alabilmek için, ya rakibinizden bir gol fazlasını atıp kazanacaksınız,ya da gol yemeden karşılaşmayı bitirip kaybetmeyeceksiniz.
Spor sever seyircilerin, Futbol terminolojisine armağanı olan en önemli cümlelerinden biri şudur.’’Atanın ve de Tutanın çok iyi olmalı’’.Evet, bu sözler tamda Eskişehirspor’un bu maçına uydu demek yanlış bir tespit olmasa gerek. Trabzonspor’un atanı da, tutanı da etkili olurken,Eskişehirspor’un tutanı var,atanı yok maalesef.
Eskişehirspor bu maçı kaybetmekle,ilk beş hedefi için çok önemli bir avantajını kullanamamış oldu.Bir çok nedeni içerisinde bulunduracak kadar kıymetli müsabakanın kazanımında,Trabzonsporla puan farkı beş’e çıkmış olacaktı.Kaybedilmeyecek kadar değerli olan bu karşılaşmanın,Karedeniz ekibinin galibiyetiyle sonuçlanması,Avrupa kupalarına katılabilmek adına verilen mücadeleye bir takımın daha ortak olması demektir.
Teknik Direktör Sayın Ertuğrul Sağlam, Trabzonspor karşılaşmasında, oyun felsefesini ve kurgusunu kazanmaktan yana inşa ettiğini,ancak hesaba katamadığı iki önemli faktör vardı.Birincisi kaleci Onur kıvrak, ikincisi ise şans’tı.
Daha önceki yazılarımda vurgulamış olduğu önemli bir cümleyi yenilemek istiyorum. Kaybettiğiniz veya kazanmış olduğunuz her müsabakandan sonra, menfi ya da müspet dersler çıkarmalısınız. Eskişehirspor, bu maçı kötü oynadı demek inkarcılık olur. Gol atamamanın haricinde her şey yapan, geride bırakmış olduğumuz tüm karşılaşmalarda, defansıyla ayakta duran Kırmızı Şimşekler, bir anlık savunma zafiyetiyle kaybetmiş olması üzücü oldu kanısındayım.
Trabzon Avni Aker stadyumunda fırtınalar estiren Kırmızı şimşekler, taraftarını skor olarak memnun etmesede,oynamış olduğu futbol ile gururlandırmıştır diye düşünüyorum.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi