Ataç’tan insanlık dersi!

Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri yıllardır 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde ortak bir etkinlik düzenliyor. Bu yıl düzenlenen etkinlikte Yılmaz Büyükerşen’in aday olmaması ve Ayşe Ünlüce’nin aday olması en çok konuşulan konuların başındaydı.

12 Ocak 2024 09:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri yıllardır 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde ortak bir etkinlik düzenliyor. Bu yıl düzenlenen etkinlikte Yılmaz Büyükerşen’in aday olmaması ve Ayşe Ünlüce’nin aday olması en çok konuşulan konuların başındaydı.
Gecede aklımda kalan ise Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın konuşmasıydı…
Seçimler gelir geçer. Belediye başkanlığı yaparsınız biter. İnsanız bir varız bir yokuz. Bugün başkasının başına gelen yarın bizim başımıza gelir. Ataç’ın konuşması aşırı insanlık dersi bakımından da önemli…
Önemli bölümlerini özetleyerek aktarmak istiyorum:
  • Sizler de çok iyi biliyorsunuz, yıllardır devam eden ilkeli yerel yönetim anlayışımız ile bu kentte önemli başarılara imza attık. Ortaya bir kent kimliği, kent kültürü çıkardık. Bu kent sosyal belediyecilikte markadır, marka olmaya da devam edecektir.
  • Eskişehir… Bu şehir vefanın şehridir. Sağduyulu, hoşgörülü bir şehirdir.Yalan, dolan, iftira gibi çirkinliklerin bu şehirde geçerliliği yoktur. Büyüğünü küçüğünü bilen ve saygıda kusur etmeyen insanların şehridir Eskişehir.
  • Varlığı ile böbürlenmeyen, mütevazı insanların şehridir.Her şeyi para ile satın alabileceğine inananların değil, birbirine yürekleri ile bağlı insanların şehridir.
  • Eskişehirliler, aydın ve hoşgörülü olduğu kadar zekidir ve her şeyin farkındadır. Bugüne kadar da bu tür oyunlara asla fırsat vermemiştir.
  • Bu şehirde insanlar değerleri için yaşar. Sizler de basın emekçileri olarak bu değerlere ve kentimizin belleğine katkı sunabilmek adına, fedakarca çalışıyorsunuz. Dualarım sizlerle. Allah sizi adaletsiz siyasi iradenin şerrinden korusun.
  • Eskişehir her şeyin en iyisini, en güzelini hak ediyor. Şehrimize hizmet etmek ibadettir, onurdur.
  • Unutmadan son bir şey ilave edeyim; sağlık durumum ile ilgili merakı gidereyim; gördüğünüz gibi son derece sağlıklıyım. Sıhhatim de keyfim de gayet yerinde. Her hastalığın tedavisi vardır. Ama bu dedikoduları yayanlar ahlaksız, namert, korkak, çukur, tetikçi… yani bunların tedavisi mümkün olmayan zavallılardır. Onları Allah’a havale ediyorum.

BU TARTIŞMA KOLAY BİTMEYECEK GİBİ!

 
Tam seçime odaklanmıştık…
Bu arada şehrin gündemini değiştiren bir polemikle karşı karşıya geldik. Eskişehir Ticaret Odası (ETO) bir basın bildirisi yayınlayarak, ESO’nun haksız ve hukuksuz şekilde ETO üyelerini ESO’ya kaydetmekle suçladı…
Açıklamanın özetinde şu görüşlere yer veriliyor:
- ETO üyesi olan ve sanayici vasfını taşımayan mimarlar, oto tamiri ve sıhhi tesisat işi yapanlar, inşaat sektöründe faaliyet gösterenler ve kasaplar ESO tarafından üye olarak kaydedilmektedir.
…/…
Şehrin en önemli iki sivil toplum örgütünün karşı karşıya gelmesine de pek alışık değiliz…
ETO’nun yaptığı açıklamayı ETO Başkanı Metin Güler, sosyal medya hesabından paylaştı. İlk beğeni işareti koyan isimlerden biri de ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş oldu…
Kesikbaş’ın “tamam” işaretinin ardından ESO’nun basın açıklaması geldi:
-Eskişehir Sanayi Odası’nın bünyesine “Üye Olma Niteliğine Haiz” yeni üyeler katmasının tek amacı Eskişehir Sanayi Odası’nın vizyon, misyon ve hizmetlerini şehrin geneline yayıp üretim, istihdam, yatırım ve ihracatı arttırarak şehrimize katkı sunmaktır.
…/…
Görünen o ki kimse geri adım atmayacak. Çünkü iki kurumda “yasaların kendisine yetki” verdiğini açıklıyor! Sanırım, bu tartışma kolay kolay bitmeyecek!
 

HATİPOĞLU NEZAKETİ!

 
Ayşe Ünlüce’nin CHP’nin Büyükşehir Belediye başkan adayı olmasının ardından birçok tepki geldi. Ancak en çok da AK Parti’nin tepkisi merak ediliyordu…
AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, sosyal medya hesabından şu mesajı iletti:
-CHP Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Sayın Ayşe Ünlüce'yi tebrik ediyorum. Eskişehir'e yakışan bir seçim süreci geçireceğimizi düşünüyorum. Öte yandan adaylığı kesinleşen diğer tüm adaylara da başarılar diliyorum. Hepimiz Eskişehir'e hizmet etme niyetindeyiz. Allah herkesin yolunu açık etsin.
…/…
Son derece nazik bir mesaj…
Eskişehirlilik bilincine yakışan da budur.

İSTEYİN!

Regaip, “istemek” “dilemek” demektir.
Üç ayların “ilk” günüdür.
Allah’tan, dünyaya geldiğimiz “ilk” günkü gibi temiz olmayı “istemek” günüdür…
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Depresyon her zaman patolojik değildir. Çoğunlukla kişiliğin yenilenmesinin veya yaratıcı enerji patlamasının habercisidir. Jung
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi