Ataç hiç merak etmiyor 

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç büyük bir tanıtım toplantısı düzenleyerek önümüzdeki 5 senelik yatırım projelerini kamuoyuyla paylaştı.

7 Mart 2024 09:10
A
a
Sütiş Eskişehir
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç büyük bir tanıtım toplantısı düzenleyerek önümüzdeki 5 senelik yatırım projelerini kamuoyuyla paylaştı.
2024 seçimlerine Ferdi Tayfur’un “Merak etme sen” şarkı sözleriyle hazırlanan Ahmet Ataç’ı Eskişehir’deki en rahat politikacı olarak görüyorum. Halkta müthiş bir karşılığı var ve kimseyle kavga etmeden, kimseye kırıcı sözler söylemeden seçimlere asılıyor. Yerinde başkaları olsa “Canım ne çalışacağım? Nasıl olsa netice benim lehime olur” diye düşünür ve çalışmayabilirdi. Ancak Ahmet Ataç’ı son derece çalışkan görüyoruz.
Bu haliyle Ahmet Ataç’ın seçim sonuçları hakkında pek de endişeli olacağını zannetmiyorum. Özetlemek gerekirse Ataç “Merak etme sen” diyerek taraftarlarına kesin ve sarsılmaz bir güven veriyor.

Yardımlaşmayı unutmuşuz

Odunpazarı Belediyesi 71 Evler mahallesine bir imece fırın kazandırdı. İmece fırının açılışı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un katılımıyla gerçekleştirildi. Şimdi gençler “İmece de neyin nesi?” diyebilirler. Daha çok kırsal kesimde eskiden görülen imece, toplumun birbiriyle yardımlaşarak hasat kaldırması veya ev yapması gibi uygulamaları kapsıyor. Bir anlamda toplumun birbirine yardım etmesi yani.
Maalesef bu tip uygulamalar artık tarihe karışıyor. Gaddar kapitalizm insanların bireyselleşmesini istiyor. Ancak hep bir arada çalışmanın ve yardımlaşmanın keyfi de hiçbir şeyde bulunmuyor.
71 Evler Mahallesi’ndeki imece fırını elbette memleketin sorunlarını bitirmeyecek. Ancak mahalleli kadınlar bir araya gelerek sosyalleşecek ve fırında dumanı tüten ekmekler yaparak aile ekonomilerine katkıda bulunacaklar. İyi düşünülmüş bir hizmettir, Odunpazarı belediyesini tebrik ederiz.

Beceriksiz dış politika

İŞİD silahlı terör örgütü içerisinde eylem ve faaliyetleri tespit edilen dört örgüt mensubu, Eskişehir Emniyet Müdürlüğünce yakalandı. Bir örgüt mensubu tutuklandı, üç örgüt mensubu ise sınır dışı edilmek üzere İl Göç Müdürlüğüne teslim edildi.
Kahraman polisimizi tebrik ederiz. Maalesef içimize yerleştirilmiş pek çok hain var. Şimdi bunlar yetmezmiş gibi dışarıdan terörist ithal ediyoruz. Ben çok merak ediyorum; acaba bundan daha beceriksiz bir dış politika tarihte yazılmış mıdır?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi