Anadolu Üniversitesi bölüm kapatıyor

Anadolu Üniversitesi’ni eğitimdeki başarılarıyla anmayalı çok oldu. Daha ziyade tartışmalı atamalar, Açıköğretim gelirlerine Ankara’nın el koyması gibi skandal haberlerle anıyoruz. Mezunu olmaktan kıvanç duyduğum Anadolu Üniversitesi – maalesef – akademik anlamda sürekli geriliyor.

18 Ocak 2024 09:03
A
a
Sütiş Eskişehir
Anadolu Üniversitesi’ni eğitimdeki başarılarıyla anmayalı çok oldu. Daha ziyade tartışmalı atamalar, Açıköğretim gelirlerine Ankara’nın el koyması gibi skandal haberlerle anıyoruz. Mezunu olmaktan kıvanç duyduğum Anadolu Üniversitesi – maalesef – akademik anlamda sürekli geriliyor.
Son olarak Üniversitenin en kıymetli birimlerinden olan Eğitim Bilimleri Fakültesi’nde bir bölümün kapatıldığını öğrendik.
Gerçi yetkililer “Kapatma demeyelim, öğrenci alımını durduracağız” deseler de bu saçma iddiaya, kendileri bile inanmıyorlardır. “Öğrenci alımın durduracağız. Kapatmayacağız” demek, resmen bölümün kapısına kilit vurmaktır. 
Kapatılan bölüm ise başarılarıyla adından söz ettiren Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü…
Peki bu “Sivri zekalı” kapatma kararı nasıl ortaya çıkmış? Dilimiz döndüğü kadarıyla iddialara yer verelim. 
İddia odur ki Eğitim Bilimleri Fakültesi’ne Uşak’tan atanan yeni Dekan Prof. Dr. Erkan Dinç, fakültenin kapatılması kararını almış ve yine iddia odur ki bu kararır yazısı şu anda YÖK Başkanı Profesör Erol Özvar’ın masasına konulmuş ve imzası bekleniyormuş. 
Yani “Atı alan Üsküdar’ı geçmiş…”
İşin ilginci bu olaydan Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü’nün başkanının bile haberi yokmuş. Saman altından su yürütülerek alınan bu kararla ilgili ortada bazı dedikodular dolaşmaya başlayınca, bazı akademisyenler bölüm başkanına çıkıp konuyu anlatmışlar. Fakat bölüm başkanı, “Canım böyle saçma bir karar mı alınır? Asılsız dedikodulardır bunlar” demiş ancak hep birlikte Dekan Beyin kapısını da çalmışlar. 
Dekan Erkan Dinç kendisini ziyaret eden akademisyenlere, “Bölümü kapattığımız doğru değildir. 2024 – 25 eğitim yılından itibaren yeni öğrenci almayacağız” demiş. Ki bunun zaten bölümü kapatmak olduğunu anlamak için Albert Einstein olmaya gerek olmadığı ortada.
Akademisyenler bu kararın neden alındığını sorduklarında ise tutarsız yanıtlar almışlar.
Dekan Bey, “Kullandığınız alan çok geniş. Mekanı verimsiz kullanıyorsunuz” demiş.
Akademisyenler ise güzel sanatlar bölümlerinin geniş mekanlara ihtiyaç duyduğunu söylemişler ve “Mekan geniş ise daraltılır” yanıtını vermişler. Koskoca fakültede boş mekan sorunu olmadığını, verimsiz mekan kullanılıyor diye bölüm kapatılmayacağını söylemişler.
Dekan Bey, “Bölümünüze başvuru sayısı az” demiş.
Akademisyenler, “Türkiye’de en kendi alanında en çok başvuru alan 5’inci bölümüz” demişler.
Dekan Bey, “Yine de başvuru sayınız geçen yıllara göre azaldı” demiş.
Akademisyenler ise artık Eğitim Fakültelerine Üniversite sınavlarında ilk 800 bin öğrencinin başvurduğunu, dolayısıyla bütün eğitim fakültelerine başvuru sayısının azaldığını belirtmişler.
Dekan Bey, “Sınıflarınızda doluluk oranı çok düşük” demiş.
Akademisyenler sınıflarında doluluk oranının yüzde 85 olduğunu, bilakis doluluk oranının çok yüksek olduğunu belirtmişler.
Dekan Bey, “Bölümünüzde az öğrenci var” demiş,
Akademisyenler 7 öğrencisi olan bölümlerin bile kapatılmadığını söylemişler.
Dekan Bey, “Mezunlarınız atanamıyor” demiş.
Akademisyenler bunun doğru olmadığını bölümlerinin tam iki kere KPSS ikincisi çıkartarak çok büyük bir başarıya imza attığını söylemişler.
Özetlemek gerekirse Uşak’tan atanarak Dekan olan Erkan Dinç’i “Nuh” dedirtmişler ama “Peygamber” dedirtememişler.
Bunun üzerine akademisyenler dertlerini anlatabilmek için Rektör Fuat Erdal’ın kapısını çalmak istemişler. Fakat ve maalesef Rektör Bey bırakınız akademisyenlerin dertlerini dinlemeyi, kendilerine randevu vermeye bile tenezzül etmemiş.
İşte durum böyle…
Umarız duyduklarımız yanlıştır. Umarız “Resim sanatı dinen caiz değildir” diye bir karar alınmamıştır. Umarız Anadolu Üniversitesini büyük akademik başarılarıyla anmaya devam ederiz, bölüm kapatan bir üniversite olarak anmayız.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Lambalı Kadın 19 Ocak 2024 01:27

Üniversite özerktir.Siyaset karışamaz.Bölüm kapatmak için deli olmak gerekir.Bu kararı asla Tasvip etmiyorum.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi