Alpu Yolu'nda poz verenler

Seçim öncesi bazı sahneleri görmeye çok alıştık. Siyasi isimler adeta kendilerine bir seçim check listi oluşturuyor ve seçim süreciyle beraber tek tek tikleri atmaya başlıyor.

16 Ağustos 2023 07:59
A
a
Sütiş Eskişehir
Alpu Yolu fotoğrafları
Seçim öncesi bazı sahneleri görmeye çok alıştık. Siyasi isimler adeta kendilerine bir seçim check listi oluşturuyor ve seçim süreciyle beraber tek tek tikleri atmaya başlıyor.
Eskişehir’de iktidar partili isimlerin listesinin başını Alpu Yolu çekiyor. Her seçim öncesi AK Partili siyasi aktörler yolu ‘yerinde inceliyor.’ “Çalışmalar hızlanacak” diyor. Alpu Yolu’nda poz veriyor ve görev tamamlanıyor.
Tamamlanmayan tek şey ise Alpu Yolu oluyor.
***
13 Mart 2019 yılında, dönemin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı zamanında yol çalışmaları başlamış, ilk kazma vurulmuştu.
O günden bu yana Alpu Yolu’nun görmediği kişi kalmadı… Bakanlar, vekiller, başkanlar… Talimatlar havada uçuştu! Cumhurbaşkanı Erdoğan bile konuşmasında Alpu Yolu’na yer verdi, projenin tamamlanacağını müjdeledi. 
Her gelen çalışmaların hız kazanması için talimat verildiğini söylüyor. Peki, iktidarda olan ve gücü elinde tutan AK Parti, talimatlarını hayata neden geçiremiyor? Sözünü kime dinletemiyor?
***
Yerel Seçim yaklaşırken, beklenilen yerde beklenilen pozu ilk olarak AK Parti Milletvekili Ayşen Gürcan verdi. Gürcan, üzerine yeleğini de giyerek ‘çalışmaları hızlandırmak üzere’ malum yere gitti, ilgililerden bilgi aldı.
İlgililerden bilgi alırken en merak edilen soruyu, yani “Bu yol neden bir türlü bitmiyor?” sorusunu sorduğuna inanmak istiyoruz. Öyle ki bu yola giden isimler projenin ne zaman biteceğini, ne durumda olduğunu kamuoyuyla paylaşmıyor. Herkes ‘elinden geleni yapacağını’ söylüyor. Gürcan da öyle yaptı.
Kazalar sürüyor, insanlar ölüyor… Alpu Yolu sadece bir seçim vaadi olmaya devam ediyor. Merak ediyorum; Alpu Yolu çalışmalarıyla bir seçim daha geçirecek misiniz? Yoksa yıllardır alıştırdığınız ‘yapıyoruz’ pozu yerine, ‘Alpu Yolu bitti’ pozu verecek misiniz?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eses 17 Ağustos 2023 00:48

Sayın yazar. Bursa yolu Yunusköy Kavşağını lütfen inceleyin, Yeşilköy ve Yunusköyde oturanlardan, bu kavşağı kullananlardan bilgi alın. Daha geçen bir hafta arayla maddi hsarlı kaza oldu. Daha kötü kazalar ve sonuçlarından korunmak için bu kavşağa sinyalizasyon gerekiyor. Sizler haber yaparsanız hem yerel, hem ulusal politikacıların belki dikkatini çeker. T.C. Karayolları 4. Bölge (Ankara) Müdürlüğüne defalarca müracaat edilmesine rağmen tek bir çivibile çakılmıyor. İnsanlar Kavşağın tehlikesinden bahsederken ilgilenmesi gerekenlerin cevabı “Kavşak projesine uygun olarak inşa edilmiştir” oluyor.

3 0 Cevap Yaz
Vekilim uyuma 16 Ağustos 2023 15:32

Ayse hanım fatih bey çalışmalarınız eski Harun karacana göre iyi

5 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi