AKP’nin şansı, CHP’nin başarısı

3 Kasım 2016 08:44
A
a
Sütiş Eskişehir
Kim ne derse desin halk nezdinde Sn. Recep Tayyip Erdoğan bir fenomendir. Mükemmel hitabeti, halkla ve çevresinde bulunanlarla kurduğu diyaloglar, mütevaziliği ve davranış özellikleri sempati toplamaktadır. Muhalefet partileri ise sürekli eleştirerek, karşı çıkarak, çözüm yollarını tam anlamı ile gösteremeyerek bindikleri dalı kesmekte, halk nazarında itibar yitirmektedir. Siyasi söylemlerde vatandaş lider karizmasına çok dikkat etmektedir. Oylar da gösterilen adaydan ziyade lidere ve partisine gitmektedir. Bir anlamda pazarlama ve kamuoyu yaratma ustalık ve beceri gerektirir. AKP lider özelliklerini ve karizmasını yıllardan beri kullanmakta ve başarılı olmaktadır. Bu gidişle de ister beğenin ister beğenmeyin muhalefet partilerinde radikal bir değişiklik olmazsa, iktidarda daha uzun bir süre kalacaktır.
Türkiye genelinde cumhurbaşkanının bilinilirliği ve gücü nasıl yüksekse Eskişehir’de de Sn. Yılmaz Büyükerşen aynı koşullardadır. Büyükerşen kişiliği, davranışları, yönetimi ve halkla iç içe geçen yaşantısı ve mütevaziliği ile bir liderdir. Bu yüzden de merkezi yönetim için başka partilere kullanılan oylar, yerelde belki de sırf Büyükerşen için önce DSP sonra CHP’ye dönmektedir. Her türlü aleyhte propoganda ve eleştiri kayaya çarpıp dönmektedir. Eskişehirli ortaya çıkarılan eserler ve şehirdeki demokratik yaşam biçimiyle gurur duymaktadır. Bu dönem AKP meclis üyeleri ileriye yönelik çalışmalarında stratejilerini hocamızı eleştirmek yerine desteklemek üzerine kurdular gibi görünüyor. Sürekli eleştirme ve engellemenin prim kazandırmadığını anlamış görünüyorlar.
Türkiye genelinde AKP, Sn. Erdoğan sonrasını iyi düşünmek ve kabul görecek bir lider adayı ile devam etmek durumundadır. Şimdiden hazırlıklar bu yönde olmalıdır. Yoksa liderlik çatışmaları partiyi sona getirebilir. Halk nezdinde partinin çıkaracağı lider kabul görmeyebilir. Tek adam olarak görülen, kabul edilen Sn. Erdoğan çizgi ve yapısında bir aday henüz ortalarda gözükmüyor…
Eskişehir’de ise CHP’nin Sn. Büyükerşen sonrası için bir sıkıntı yaşayacağını şimdilik düşünmüyorum. Başta her iki alt belediye başkanı olmak üzere kamuoyunda kabul görecek ve başarılı olacak adayları çok. Büyükerşen yola devam etmeyeceğini açıkladığı an işaret ettiği aday çok güçlü bir pozisyonla devam edebilecek yetenek ve anlayıştadır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi