AK Partililer pek hevesli

AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Büyükşehir Belediyesi’nin 300 milyon lira borçlanmasını eleştirmiş ve “AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesini kazanacağını bildiğiniz için bir enkaz devretmenin peşine mi düştünüz?” ifadelerinde bulunmuş.

14 Ekim 2023 09:11
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Büyükşehir Belediyesi’nin 300 milyon lira borçlanmasını eleştirmiş ve “AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediyesini kazanacağını bildiğiniz için bir enkaz devretmenin peşine mi düştünüz?” ifadelerinde bulunmuş.
Bu sözleri sarf ettiğine göre AK Partililer seçimi kazanacaklarına pek hevesliler demektir. Aslını ararsanız AK Parti gerçekten de seçimleri kazanabilir. Nihayetinde küçük partilerle birlikte oyları toplandığı zaman yüzde 44’e dayanıyor. İyi bir adayla seçimi kazanmaları ihtimaldir. 
Ancak AK Parti içinde bir takım meymenetsiz cemaat ve vakıfların yasakçı zihniyeti devam ettiği müddetçe, yine avuçlarını yalarlar. Dede Korkut Parkı’nda kadınların spor yapmasını yasaklayacaksınız, gençlik festivallerini yasaklayacaksınız, voleybolcu kızların bacaklarını sansürleyeceksiniz ve Eskişehir’de seçim kazanacaksınız öyle mi? Bu kafayla giderseniz sizi Celalettin Kesikbaş bile kurtaramaz.
Bu arada çok merak ediyorum; acaba Sayın Kesikbaş’ın gençlik festivalinin iptal edilmesiyle ilgili düşünceleri nelermiş? Şöyle okkalı bir twit atsın da görelim…
Gelelim borçlanma meselesine.
AK Partililerin Belediyelerin borçlanmasına dikkat çekmeleri hem hakları hem de görevleri. Ben 300 milyon liralık ilave borcun (Ki böyle bir borç alınmış da değil) Belediyeyi enkaza çevireceğini düşünmüyorum. Ancak elbette ki belediyelerin öz kaynaklarıyla yatırım yapması en güzelidir. AK Parti bu konuya dikkat çekerek muhalefet görevini yerine getiriyor.
Öte yandan Türkiye’nin ekonomik durumu ortada ve Ankara, yerel yönetimlere büyük paralar gönderemiyor. Bu durumda belediyeler yeni yatırım yapmak için kredi kullanmak zorunda. AK Partililer “Ortada Nas var” diyen kişilerin gazına gelmesinler. Nas diyenlerin nasıl gülünç duruma düştüklerini görüyoruz. Türkiye genelinde AK Partili Belediyeler de pek güzel kredi kullanıyor. Muhalefet belediyeleri kredi kullanınca “Din – İman” diyenler, kendi belediyelerinin aldığı kredilere baksın…

Mahalle pazarlarını da yasaklayın 

Hafta sonu düzenlenmesi gereken bir gençlik festivali, Valilik tarafından yasaklandı. Görüldüğü kadarıyla Türkiye’de valiler değişebiliyor ancak zihniyet değişmiyor. Gençlerin şarkı söyleyip dans etmesi sizi neden rahatsız ediyor? Anlamak mümkün değil.
Bu arada yasaklamaya karşı İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Aydın ve Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt gibi isimler sert cümlelerle karşı çıktı. Bu yasakçı zihniyete karşı Eskişehirlilerin yanında olanlara teşekkür ederiz.
Valiliğin yayınladığı yasaklama gerekçesine gelince; bu açıklamada özellikle kamu güvenliğinin sağlanması ve suç işlenmesinin engellenmesi gibi gerekçelerle karşılaşıyoruz.
Gerçekten de böyle bir festivalde suç işlenebilir. Kalabalığı gören yankesiciler fazla mesaiye çıkabilir. Hatta – Allah saklasın – teröristler bile saldırabilir. Ancak bu durumda kamu görevlilerinin vazifesi asayişi temin etmek olur, festival iptal etmek değil. 
Ne yani? Yankesiciler suç işleyebilir diye mahalle pazarlarını da mı yasaklayacaksınız? Futbol maçlarını mı engelleyeceksiniz? 
Asın niyetiniz nedir? Açıkça söylesenize…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi