AK Parti’nin stratejisi şekilleniyor

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin inşa etmeye başladığı 2’inci Halk Ekmek Tesisleri’nin açılış tarihi ile ilgili olarak "Hani bu tesisi 10 ay önce açıyordu?” diye tepki gösterdi.

19 Ekim 2023 08:49
A
a
Sütiş Eskişehir

AK Parti Eskişehir İl Başkanı Süleyman Reyhan, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin inşa etmeye başladığı 2’inci Halk Ekmek Tesisleri’nin açılış tarihi ile ilgili olarak "Hani bu tesisi 10 ay önce açıyordu?” diye tepki gösterdi.

Öncelikle Büyükşehir Belediyesi’nin açacağı 2’inci Halk Ekmek fırınının çok hayırlı olacağını düşünüyorum. Çünkü her ne kadar Sayın Süleyman Reyhan’ın partisi, “Hedef 2023” dese de, 2023’te fakirlikten başka bir şey göremedik. Maalesef milletimiz bir somun ekmeğe muhtaç durumda. Allah daha beter günlerden saklasın.

Büyükşehir Belediyesi’nin söz verdiği tarihte bu fabrikayı açmadığı ortada. Bu gecikmenin elbette bir nedeni olmalı. Eğer Büyükşehir yetkilileri Sayın Reyhan’ın eleştirilerine yanıt verirse, biz de bu gecikmenin nedenini öğreniriz. 

AK Partililerin Büyükşehir adayını belirlemediği görülüyor. MHP’lilerin ve AK Partililerin aday konusunda hemfikir olmadığı görülüyor. MHP “Kazanacak aday” diye özetleyebileceğimiz bir yaklaşım içerisinde. AK Partililer ise, “Bizim cemaatten olmadıktan sonra, ne yapayım ben kazanacak adayı?” düşüncesinde gibiler. 

Adaylarının kim olacağını bekleyip göreceğiz. Ancak Reyhan’ın peş peşe gelen iki açıklamasına dikkat çekmek istiyorum. Reyhan önce Büyükşehir Belediyesi’nin borçlanmaması gerektiğini belirtti. Şimdi de 2’inci Halk Ekmek Fabrikası’nın akıbetini soruyor. Demek seçim süresi boyunca kendi projelerinden ziyade, Büyükşehir’in eksiklikleri üzerinde duracaklar. 

“Sürekli Tayyip’e sallamak” stratejisinin CHP’ye bir şey kazandıramadığı ortada. Millet kendisine umut veren partiye oy veriyor. “Sürekli Büyükerşen’e sallamak” stratejisini AK Partililer daha önce defalarca denemişti. Belli ki ezberledikleri stratejiyi yine uygulayacaklar. Bakalım bu seferki netice farklı olacak mı?

 

Asker değil katiller

İsrail uyguladığı sistematik savaş suçlarına bir yenisini daha ekledi ve El Baptist adlı bir Hristiyan – Amerikan Hastanesini bombalayarak en az 500 masum sivilin ölmesine neden oldu.

Dünyanın hiçbir yerinde hastane bombalanamaz. Bu olabilecek en aşağılık savaş suçudur. Üstelik El Baptist Hastanesi bölgenin en eski hastanesi ve yanlışlıkla başka bir hedefle karıştırılması mümkün değil. Yani geriye kalan tek ihtimal İsrail yönetiminin bilerek ve isteyerek 500 sivili öldürmüş olması. 

Bir hastaneyi bombalayacak kadar gözü dönmüş bu insanlara asker değil katiller sürüsü demek lazım. 

 

Erdoğan Eskişehir’e gelmiyor

Bilindiği gibi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir katıldığı bir televizyon programında Recep Tayyip Erdoğan'ın 28 Ekim 2023’te Eskişehir'e geleceğini açıklamıştı. Ancak bu programın iptal edildiği duyuruldu. İptal gerekçesinin Gazze çatışmaları dolayısıyla yürütülen diplomasi trafiğinden kaynaklanan yoğunluk olduğu bildirildi.

Bir gazeteci olarak üzüldüm. Çünkü içimizden, “Erdoğan hazır Eskişehir’e gelmişken, adayını açıklar” diye geçiriyordum. AK Partililer eğer ki Eskişehir’i almak istiyorlarsa, bu iş için özel çaba harcamaları gerekiyor. Ben onların yerinde olsam sık sık Erdoğan’ı Eskişehir’e getirmeye çalışırdım.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
MERT 19 Ekim 2023 11:40

hazırmısın 31 marta hazırla kendini ...............

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi