AK Parti’nin Eskişehir’deki tek şansı

AK Parti, iktidar olduğu 2002’den bu yana Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni bir türlü kazanamıyor. Yani, yurt genelinde ezici bir üstünlükle iktidar olan AK Parti, Eskişehir’de iktidarı yakalayamıyor

30 Ekim 2023 08:11
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti, iktidar olduğu 2002’den bu yana Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ni bir türlü kazanamıyor. Yani, yurt genelinde ezici bir üstünlükle iktidar olan AK Parti, Eskişehir’de iktidarı yakalayamıyor. Bunun önemli bir sebebi var elbette. AK Parti’nin Eskişehir’deki en büyük şanssızlığı Yılmaz Büyükerşen! Evet, Büyükerşen’e karşı seçim kazanmak kolay değil, fakat imkansız da değil. Ancak Büyükerşen’e karşı seçim kazanmayı imkansız hale getiren yine AK Parti! Yanlış aday tercihleri, Eskişehir’in duyarlılıklarının dikkate alınmaması, Büyükerşen’in danışmanlarıyla çalışmak suretiyle eskimiş ve kullanılmış kampanyalardan medet umulması başarısızlığın nedenlerinden. Dahası, AK Parti içerisinde yuvalanan, ‘mevcut düzende tezgahını kurmuş olan’, “düzen bozulmasın tezgâh dağılmasın” diyenlerin düzen lehine çalışmaları da gözle görülür bir etken. Beri yandan, AK Parti içerisinde oluşan grupların birbirleri aleyhinde çalışmaları, “benim grubumun adayı tercih edilmezse Büyükerşen kazansın daha iyi” diyerek bahse konu grupların AK Parti adayına karşı çalışmaları da seçimin kaybedilmesine yol açan unsurlardan.
*
O halde AK Parti Eskişehir’i kazanmak için ne yapmalı?
Önce, Eskişehir’in duyarlılıklarını dikkate alarak Eskişehir’de yaşayan insanları ‘irrite etmeyecek’ bir isim bulmalı.
Öyle bir isim bulmalı ki; enerjisi yüksek, dinamik, vizyonlu, yenilikçi, başarılı, kendini ispatlamış, sinirleri alınmış, sempatik, oturaklı, şaibesiz, parayla işi olmayan, kent sorunlarına hâkim, vesaire…
Böyle bir isim var aslında. Adı sıklıkla da adaylık için dillendiriliyor. Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş’tan bahsediyorum.
Kesikbaş öyle bir isim ki, sokaktaki vatandaş onun için “bugüne kadar AK Parti’ye oyum nasip olmadı, Kesikbaş aday olursa oyum AK Parti’ye” diyor.
“Mevcut düzenden bıktık, çaresizlikten gidip CHP’lilere oy veriyoruz, Kesikbaş aday olsun oyum Kesikbaş’a” diyor.
“Genel seçimlerde AK Partiye, belediye seçimlerinde CHP’ye oy veriyorum, ama artık hizmet alamıyoruz. Kesikbaş genç ve başarılı bir isim. Başkan olursa hizmet eder. Aday olursa oyum ona” diyor.
Gazeteciler olarak kamuoyundan bizlere gelen ses bu şekilde. Daha ne desin seçmen? AK Parti’ye daha nasıl işaret versin?
*
AK Parti, bir de şunu iyi değerlendirmeli. Mevcut düzenin devamını isteyenler (medya, siyaset, sosyal medya trolleri), ‘bazı isimlerin’ Yılmaz Büyükerşen karşısında başarılı olacaklarının algısını yaratmaya çalışıyorlar. ‘Bazı isimler’ dediğim kişilerin, Büyükerşen’in her seçimde eze eze yendiği adaylardan farklarının olmadığını söylemek zorundayım.
*
Bir de kamuoyu yoklamaları… Önümüze gelen bazı kamuoyu yoklamaları, Celalettin Kesikbaş’ın, AK Parti’nin tek şansı olduğunu gösteriyor. Zira bunu benim söylememe gerek bile yok. Söz konusu yoklamalar AK Parti’ye de muhakkak ulaşıyordur.
*
Diyelim Celalettin Kesikbaş aday yapıldı. Evet, AK Parti, kazanmak için büyük bir avantaj elde eder.  Peki, net sonuç için yeter mi? Elbette yetmez.
Kesikbaş’ın sağ ve sol kanadını güçlü tutmak gerekiyor. Odunpazarı ve Tepebaşı Belediye Başkan Adaylarından bahsediyorum. Kesikbaş’ın onları, onların da Kesikbaş’ı beslemeleri gerekiyor. Bu noktada tanınan, sevilen ve belediyecilikte deneyimli isimlerin aday yapılmasını faydalı buluyorum. Elbette dış ilçe adaylarının da iyi seçilmeleri gerektiğini belirtmeliyim.
*
Bu da yetmez! AK Parti içerisindeki düzen seviciler ile grup çıkarlarını parti çıkarlarının önünde tutanların tek tek tespit edilmesi, önlem alınması ve gereğinin yapılması elzem bir gerçeklik olarak orta yerde duruyor. Bu noktada AK Parti Milletvekilleri Fatih Dönmez ile Ayşen Gürcan’a büyük iş düşüyor.
*
İşte, tüm bu aşamalar sistemli ve titizlikle uygulanırsa, AK Parti’nin Eskişehir’de rahatlıkla seçimi alacağını düşünüyorum. Ve bakın, AK Parti Eskişehir’de seçimi alırsa, Fatih Dönmez ile Ayşen Gürcan başta olmak üzere bugün teşkilatı yönetenler, Eskişehir’de AK Parti’yi zafere hazırlayan efsane kadro olarak anılacaklar. Özellikle de Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Varsayalım İsmail 31 Ekim 2023 08:41

Sen türkülerini söyle...

1 0 Cevap Yaz
ömer 30 Ekim 2023 11:37

Aynen Arif Bey,görüşlerinize katılıyorum.Umarım Celaleddin Beyi aday gösterirler.

3 3 Cevap Yaz
Nesip 30 Ekim 2023 11:33

Aynı şeyler 2014 de Harun Karacan içinde söyleniyor du sonuç ortada ayrıca Karaca'nın milletvekili olduktan sonra partiye şehre faydası oldu mu celalettin bey siyaset nedir teşkilat nedir parti nedir biliyormu acaba neden sürekli kamuoyu tarafından dayatılıyor anlamıyorum seçim kaybedilecekse Parti'nin adaylarıyla kaybetisn zaten kaybediyor

1 2 Cevap Yaz
Ali Bulut 30 Ekim 2023 11:31

İNŞÂALLAH YETKİLİLER BU YAZIYI OKUR.ÇOK ÖNEMLİ TAVSİYELER.

2 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi