AK Parti kazanmayı mı yoksa kaybetmeyi mi tercih edecek?

AK Parti kazanmayı mı yoksa kaybetmeyi mi tercih edecek?

15 Kasım 2023 09:41
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti kazanmayı mı yoksa kaybetmeyi mi tercih edecek?

AK Parti’de pek çok isim Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için dillendiriliyor. Nebi Hatipoğlu AK Parti rozetini takana kadar en favori adayın Celalettin Kesikbaş olduğu konuşuluyordu. Bu noktada bizler de Kesikbaş terci ile AK Parti’nin bu sefer Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmak istediği yönünde yorumlar yapıyorduk.
*
Fakat Nebi Hatipoğlu’nun istifası İYİ Parti’yi, AK Parti’ye transferi de AK Parti’deki adaylık yarışını epey karıştırdı. Şimdilerde Hatipoğlu AK Parti’den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak konuşuluyor. Şansının Celalettin Kesikbaş kadar olduğu ifade ediliyor. AK Parti’nin kimi tercih eder bilemiyorum. Belki bu iki ismi de tercih etmez. Ancak şunu biliyorum ve önceki yazılarımda ifade ettiğimi tekrar ediyorum. Nebi Hatipoğlu’nun istifası ve AK Parti’ye transferi, İYİ Parti’ye oy veren seçmeni CHP’nin adaylarına şimdiden konsolide etti. Daha beş ay önce siyasete girmiş, İYİ Parti’den milletvekili olmuş, beş ay sonra istifa etmiş, hemen akabinde AK Parti rozetini takmış ve ardından AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yapılmış bir isim, kamuoyuna nasıl bir güven verebilir? Hatipoğlu’nun olası adaylığının, AK Parti’ye oy veren seçmenlerde dahi kopuşu getireceğini ifade etmek zorundayım. Kısacası, Hatipoğlu’nu Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı demek, Eskişehir’de AK Parti’nin intihar etmesi demek. 
*
Bir de şu konuşuluyor…

Hatipoğlu Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday yapılacak, Metin Güler Odunpazarı ilçe belediyesine aday yapılacak. İyi, oldu, koltuk sahibi bir ticaret erbabı daha seçin o da Tepebaşı ilçesine aday yapılsın. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Bu ruh hali, AK Parti’nin yıllarca emekçiliğini yapmış insanların suratına baka baka onlara sövmek olmaz mı? Hayır, bu stratejiyle seçim alınabileceğini zannetmek de, ne bileyim, salaklık olur. O nedenle AK Parti’den adaylık için bahsi geçen cenahtan yalnız ve yalnız bir kişinin şansı var. O kişi Kesikbaş mı olur, Hatipoğlu mu olur bilmem. Ama Metin Güler’in kesinlikle olamayacağını biliyorum. 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi