Ahmet Ataç’ın başarısı olur

20 Ekim 2016 09:42
A
a
Sütiş Eskişehir
Dev eserleri taşlar değil, onları işleyenler meydana getirir.   J.T.Motley
Tepebaşı bölgesinde özellikle Batıkent’te, Uluönder ve Çamlıca’da   yaşayanlar, keresteciler sitesi ve baksan konusunda zaman zaman dertlerini dile getirirler de açıkça ifade etmezler.
Batıkent ara sokakları ve caddeleri TIR parkına dönüşür. Ağır tonajlı araçlar yolları tahrip eder, ulaşımı aksatır. Alt yapı tahrip olur. Gece olunca da kapkara bir bölge ile karşı karşıya kalırsınız.
Cıvıl cıvıl yaşam alanı olması gereken yerler Tepebaşı’nın böğrüne hançer sağlanmış etkisi yaratır.
Çok değerli olan bu bölge arazilerinin, sahiplerinin de katılımları ile düzenlenmesi, yeni projelerin hazırlanması artık bir zorunluluktur.
25 bin’lik planlar hazırlanırken, Ataç ve ekibi yerleşim yerlerinin merkezinde kalan bu bölgelerin daha düzenli ve kolaylıkla ulaşılabilir alana nakli için düzenleme yapma ihtiyacı olduğunu görmüş, gereken plan değişikliği de yapılarak mecliste sunulmuş, oy birliği ile de onaylanmıştır.
Sayın Büyükerşen yıllarca Baksan konusundaki tavrını net olarak ortaya koymuştur. Mahkemelik de olunmuştur. Bu bölgeler konusunda hassastır. Şimdi meclisten oy birliği ile çıkan bir karar vardır. Mutlaka üzerine düşeni yapacaktır.
Boşaltılacak olan alanlar çağdaş şehircilik uygulamaları ile bambaşka bir görünüme kavuşturulacaktır. Tepebaşı Belediye’mize büyük görev düşmektedir. 5 bin ve bin’lik planlar hiç vakit geçirilmeksizin mülk sahiplerinin de ihtiyaç ve görüşleri alınarak hazırlanmalı, Tepebaşı merkezi, kamu ihtiyaçlarına da cevap veren, düzenli bir alana kavuşmalıdır.
Belediye Başkanlığı döneminde bu kararın alınmasında emeği geçen Ataç, bir de uygulamayı gerçekleştirebilirse önünde durulamaz olur. Başkanlığı döneminde vatandaşlar arasında ayırım gözetmeden, Tepebaşı için gerektiğinde yalnız kalmasına rağmen istikrarlı ve düzgün kararlar alabilen başkanımız bu konunun da üstesinden gelebilecek kararlılığa sahip görünüyor. Bir zamanlar Odunpazarı ve Hatboyu Bölgesinde, Sakarya Caddesi’nde yapılamaz denilen köklü dönüşümleri rahatlıkla gerçekleştiren, 1965-1973 yılları arasında belediye başkanlığı yapan Sebahattin Günday, nasıl ki yaptıkları ile takdirle anılıyorsa, Sayın Ahmet ATAÇ’ta başarabildiği takdirde aynı şekilde, unutulmazlar arasında yerini alacaktır…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi