Ahlak çökerse anket de çöker 

Eldeki bütün veriler, Eskişehir’de nefes kesen bir yerel seçim yaşanacağını gösteriyor. Son olarak kamuoyuna birtakım anketler ileri sürüldü.

1 Kasım 2023 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Eldeki bütün veriler, Eskişehir’de nefes kesen bir yerel seçim yaşanacağını gösteriyor. Son olarak kamuoyuna birtakım anketler ileri sürüldü.

Şimdi bir ülkede ahlak çöktüyse, siyasetten – basına, spordan – ticarete kadar bütün kurumlara sirayet ediyor. Belli ki bu ahlaki yozlaşmadan kamuoyu araştırma şirketleri de nasibini almış. Bir zamanların saygıdeğer anket şirketlerinin içine düştüğü durumu görünce ben utanıyorum. 

Demek onlar da “Düzgün iş yaptık da başımız göğe mi erdi? Bundan sonra parasını verene istediği anket sonucunu ayarlarız” diye düşünmeye başlamışlar. 
Bu tip toplumu yönlendirme çalışmalarına gülüp geçebiliriz. Ancak siyasetin şimdiden çirkinleşmeye başladığını görünce endişe ediyorum.
İnşallah Eskişehir’de bütün partiler kaliteli adaylarıyla güzel bir seçim yarışına girer. İşte o zaman kazanan kesin Eskişehir olur.

Eskişehir’de ilaç krizi kapıda 

Eczacı Odası Başkanı Mustafa Çelik ve 2’inci Başkan Nagehan Kaya Şentürk, meslektaşımız Anıl Aksoy’a konuştu. İlaç krizinin yıl sonunda yeniden gündeme geleceğini belirten Çelik, “Tam hastalıkların pik yaptığı dönemde yine ilaç yoklarıyla uğraşacağız” dedi. Çelik ayrıca “Şu an iyimser tabloda bile yüzde 16 civarında. Aralık ayında yüzde 25’leri bulacak. Çok ciddi problemler yaşayacağız” ifadelerinde bulundu.
Eskiden ilaç ithalatçısı şirketler devletimizi soyup soğana çevirirdi. AK Parti Hükûmetinin yaptığı en iyi işlerden biri bunu engellemek oldu. Eskiden aç gözlü şirketler 5 dolara aldıkları bir ilacı – mesela – 50 dolara satarak inanılmaz bir vurgun yapıyordu. Soyulan devlet, yani millet oluyordu. Şu anda böyle bir soygun yok. Fakat bu kez de devlet ilaç ithalatçısı şirketlere hak ettikleri paraları ödemiyor. Böyle olunca da Türkiye’ye yeteri kadar ilaç gelmiyor.
Bu arada ülkemizdeki ilaç ihtiyacının yalnızca yüz 15’inin yerli üretim olduğunu hatırlatalım. Geriye kalan yüzde 85 ya doğrudan dışarıdan gelen ilaçlar ya da hammaddesi dışarıdan gelen ilaçlar. Halbuki ülkemizde birbirinden değerli eczacılık fakülteleri var. Yani yetişmiş elemanımız mevcut. İktidarın bir “Milli ilaç üretim” hamlesi başlatması gerekirdi. 21 senedir buna başlamadıklarına göre bir niyetleri yok demektir.
Biz Eskişehir’e dönelim.
Mustafa Çelik’in de belirttiği gibi önümüzde ciddi bir ilaç sorunu var. Üstelik söz konusu mesele, yalnızca Eskişehir’i de bağlamıyor. 
“İlaçsız kalırsak” diye cümleye başlamıyorum. Çünkü bu kafayla ilaçsız kalacağımız aşikâr. İlaçsız kaldığımızda ne yapacağız, onu çok merak ediyorum…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi