30 yıl sonra yeniden! Mad Max: Fury Road

130 yıl aradan sonra tekrar ” yönetmen koltuğuna oturan Miller, başyapıt niteliğindeki bu filmde yine emeğini konuşturmuş. Kurulu düzen içerisinde hunharca kullanılan kadınlar ve onları kurtaran yine bir kadın Furioso. Kadının gücünü gözler önüne seriyor film.

10 Şubat 2019 10:04
A
a
Sütiş Eskişehir
Bu hafta sizlere bir efsaneden, Mad Max: Fury Road filminden bahsedeceğim. 2015’te vizyona giren ABD-Avustralya yapımı filmin yönetmen koltuğunda George Miller oturuyor. Filmin başrollerini yıldız oyuncular TomHardy ve CharlizeTheron paylaşıyor.6 dalda Oscar ödüllü filmin IMDb puanı 8,1. Nefes kesen, başarılı filmin detaylarına göz atalım.

PETROL-SU SAVAŞLARI

Mad Max: Fury Road bol aksiyonlu, macera dolu sahneleriyle en başarılı bilimkurgu filmleri arasında yer alıyor. 1970’li yıllara dayanan geçmişiyle Mad Max, diğer bilimkurgu filmleri gibi tamamen olağanüstü olaylara yer vermiyor. Aynı zamanda üzerinde düşünülmesi gereken mesajlar da içeriyor. Günümüzde sürekli konuşulur; gelecekte su ve petrol savaşlarının çıkacağı söylenir. Filmde de Mad Maxsu ve petrolün bitmek üzere olduğu bir çölde yaşam savaşı verir.Filmin kötü karakteri Ölümsüz Joe’nun adamları onun yakalar ve tutsak eder. Bir diğer tarafta Joe’nun damızlıkları olarak yaşayan genç kadınlar vardır. Bu genç kadınlara yapılan muameleye baş kaldıran Furioso bu kadınları kurtarmak ister ve kaçırır.Usta şoför olan Furioso’nun yolu Mad Maxile kesişir. Mad Max ve Furioso güçlerini birleştirerek Joe’ya karşı savaşır. KADININ GÜCÜ 30 yıl aradan sonra tekrar yönetmen koltuğuna oturan Miller, başyapıt niteliğindeki bu filmde yine emeğini konuşturmuş. Bahsettiğim gibi mesajlar var filmde. Bir kere en başta petrolsu savaşları. Dünyayı bekleyen bir son. Kadınlar. Kurulu düzen içerisinde hunharca kullanılan kadınlar ve onları kurtaran yine bir kadın Furioso. Kadının gücünü gözler önüne seriyor film. Filmin başından sonuna kadar nefesinizi tutuyorsunuz. Tüm sahneleri aksiyon dolu, her sahne nefes kesici! Bambaşka bir dünyanın içerisinde hissediyorsunuz kendinizi. Boşuna efsane denmiyor Mad Max’e. İzlemediyseniz acele edin, pişman olmayacaksınız.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi