16 Nisan Koç Burcu Yeniayı ve Yapılabilecek Ritüelleri

AstroMah yazdı

17 Nisan 2018 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
16 Nisan günü, Koç burcunun 26 derecede gerçekleşen Yeniay, Uranüs ve Eris kavuşum etkisinde gerçekleşti.  Merkür retrosunun hemen bitiminde, sürprizlere açık, zor geçen günlere birkaç gün nefes aldıracak bir Yeniay. Manipüle edilmemeye ve sürpriz konulara karşı hazırlıklı olmaya dikkat edin derim.
Son yaşadığımız Dolunay zor günleri işaret etmişti. Yeniay ise olumlu açılarıyla, yaşanan zorlukları dağıtacak gibi duruyor. Koç enerjisini düşünecek olursak; aceleci, acemi, enerjik,  agresif ruh hali içinde, Uranüs kavuşumunu düşünecek olursak; isyankar, sıra dışı, beklenilmeyen, tahmin edilmeyen olaylar içinde olacağız. Ama açıları güzel sonuçları iyi olaylar diyebiliriz.
Yeniay, Pisces takım yıldızlarından Alpherg sabit yıldızıyla kavuşumunda gerçekleşecek. Bu süreçte çift enerji, çift kısmet, mücadele hırsı, azim veren bu yıldızın enerjisi akacaktır. Önümüzde yaşanması olası ekonomik zorlukları düşünürsek, bunu bereket enerjisi olarak almaya niyet etmek mantıklı olacaktır.
Yeniayın yükselen burcu Balık olduğu için Neptün ve açıları da önem kazanır ki zaten Neptün’de o bölgeye çok yakın. Yani enerjisini yoğun bir şekilde verebilecektir. Olayların netlik kazanmasını engelleyen Neptün, bu Yeniayda da kafaları karıştırabilir. Yine de haritalarda İlahi yardımın bizlere akması için Neptün çok önemlidir.
Ay menzili Şarteyn; yeni başlanan işlerin ilişkilerin uzun olmayacağını bildiren bu menzilde,  acelecilik yaparak kaybetme enerjisi var. Yeni iş kurmayın, ilişkiye başlamayın. Ne yapılım derseniz; seyahat etmek gezmek, dinlenmek, günlük işleri tamamlamamız önerilebilir.
Bu yıl, kadersel geçişler yaşadığımız bir yıl. Sonbaharda başlayan; Jüpiter’in Akrep Burcuna geçişi ve Satürn’ün Oğlak burcuna geçişi kadersel bitişleri, başlangıçları tetikledi. Aynı zamanda bu yıl retrolar yılı olacak. Şu an retro olan Jüpiter’den sonra sırasıyla Satürn, Plüton,  Neptün, Mars, Merkür, Venüs retro yapacaklar.
Yani ne demek mi oluyor? İlahi sistem bizlere yaptığımız hataları düzeltelim diye, geçmişte yapamadıklarımızı yapalım diye, yarım kalan ne varsa tamamlayalım diye fırsat sunuyor. Bunu kabullenerek yapmak bir erdem olacakken, kabullenmez isek tek tek ortaya dökülüp bizleri üzebilir veya büyüyerek tekrar önümüze gelebilir demek oluyor.
Önümüzdeki Ağustos ayında Merkür, Mars, Satürn, Uranüs, Plüton retro halde olacak. Gerilen yaydan, ok fırlamış gitmiş olacak. Her şey kontrolden çıkabilir, bunu sadece kişisel bazda düşünmeyin, dünya genelinin enerji bu yönde olacak. Öyleyse bu Yeniayı bir fırsat olarak görelim, biz kendi çapımızda neler yapabiliriz ona bakalım. Kendimize bir yol haritası çıkaralım. Ekonomik tedbirler alalım, eğitim ile gelişimimizi ilerletelim, çevremize duyarlı olalım.
Bugünden başlayıp 3 gün ihtiyaç sahibi bir çocuk veya yaşlıya karşılıksız yardım yapın, derim. Çevremde yok demeyin, aslında bazen gözümüzün önünde olanı görmeyiz ya. Mesela komşunun çocuğunu alın parka götürün, yaşlı bir komşunuzun alışverişini siz yapın. Mümkünse aç karnını doyurun. Hiç birşey yapamazsanız sokak hayvanlarına mama verin, su verin. 
Ahimsa yasasında der ki; Karşılıksız verdiğin herşeyi, evren büyüterek sana geri verir.
Gezegenlerin S pozisyonu kıymetlidir, o an gökyüzü akmayıp dünyanın fotoğrafını çeker gibi düşünün. Küçücük bir çocuğu gülümsetirseniz, İlahi sistemde sizi gülümsetir belki...
Bugün Ay öğlen saatlerinden itibaren Boğa burcuna geçecek,  bu geçişten önce kendimize bereket saksısı yapabiliriz. Saksının dibine bulduğunuz veya cebinizden demir parayı koyun. Bir adet akik ve bir adet kehribarı da ekleyin. Tüm bunların üzerine toprak koyun. Bu saksıda bereketi sembolize eden fesleğen yetiştirin. Tam da ekim için uygun günler, saksıyı bugün hazırlayın, tohumu iki gün içinde ekebilirsiniz. Saksıyı bahçeniz, balkonunuz veya pencerede bulundurmanız gerekecektir. Her ay Yeniay – Dolunay ışığı altında bu saksı düzenli şarj edilir.
Yeniay evlerimize bereket, kalbimize huzur, bedenimize sağlık, ruhumuza rahmet enerjisi getirmesi dileklerimle…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
babanın oğlu kemal 19 Nisan 2018 10:49

özellikle akşam saatlerine dikkat edin. bir dilek tutup, küçük bir kağıda koç çizip, katlayıp, üç kere üfleyip sol omzunuzdan geriye atın. dileğinizin gerçekleşme ihtimali yüzde elli olacaktır. saygılar..

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi