#bumamabenden

Kayserili iki öğrencinin kodladığı proje uygulanmaya başladı

9 Aralık 2018 12:50
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Kayserili iki öğrencinin kodladığı proje uygulanmaya başladı. “#bumamabenden” hashtag’iyle atılan her tweet, 20 saniye içinde sokak hayvanlarına mama oluyor. Kodla çalışan mama makineleri İstanbul’da 5 noktada hayata geçti. Uygulama yakında diğer illerde de olacak. Peki bu makineler nasıl çalışıyor. Projenin mimarı gençler sistemin nasıl çalıştığını, “Bu Mama Benden hashtag’iyle atılan her tweet, 20 saniye içinde sokak hayvanlarına mama oluyor. Her atılan tweet makinelerden 200 gram mamayı kaba düşürüyor. Eğer mama kabı doluysa, sistem listeye alıyor ve kab boşalınca mamayı kaba ekliyor” sözleriyle açıkladılar.

AKK kalkıyor

Adil Kullanım Kotası uygulaması 1 Ocak 2019 tarihinde kaldırılıyor. Konuyla ilgili ilk açkılama Türkcell’den gelirken Türk Telekom ve Millenicom gibi firmalardan da kotanın kalrıdılacağı açıklamaları yapıldı. Taahhütü devam eden kullanıcılar aynı ücret karşılığında bu hizmetten yararlanmaya devam edecekler fakat taahhütü biten ve yeni sözleşme yapacak kullanıcıların nasıl bir tutarla karşılaşacakları henüz belli değil.

Yılmaz Vural oyun oldu

Bir grup üniversite öğrencisi İzmir Teknopark’ta teknik direktör Yılmaz Vural’ın kariyerinden esinlenerek yerli futbol menajerlik oyunu tasarladı. Vural’ın teknik direktörlüğe başladığı 1986 yılıyla başlayan oyunda, kullanıcının gerçek hayatta gün içinde attığı adım sayısı, sanal ortamdaki takımın fiziksel performansını belirliyor. Oyun yerli olmasının yanında benzerlerinden ayrılan ilginç özellikleriyle de ilgi çekiyor.

Facebook'a dev ceza

İtalya Rekabet Kurulu sosyal paylaşım sitesi Facebook’a 10 milyon avro para cezası verdi. Kurul tarafından yapılan açıklamada, üyelerin kişisel bilgilerini ticari amaçla yasa dışı kullandığı gerekçesiyle Facebook’a 10 milyon avro para cezası verildiği belirtildi. Facebook’un tüketici yasasının 21. ve 22. maddelerini ihlal ettiği, kullanıcıları hemen haberdar etmeden kişisel verileri ticari amaçlı kullandığı bildirildi.

Robot el iş başında

Japonya’da MELTANT-a teknoloji firmasının geliştirdiği robot, insan elinin tüm hareketlerini birebir taklit edebiliyor. Prototip robot nesnelerin kapaklarını açabiliyor, ağırlığı algılayarak gerekli miktarda kuvvet uygulayabiliyor. Şişe kapaklarını da açabilen robot el kartları da tutma özelliğine sahip.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi