İYİ Parti “Değişim” diyecek mi?

Seçim sonuçları CHP’lileri fazlasıyla, Yeniden Refah Partisi’ni ise kısmen mutlu etti. Geri kalan tüm partilerin sonuçlardan üzgün olduğunu görüyorum.

8 Nisan 2024 08:36
A
a
Sütiş Eskişehir

Seçim sonuçları CHP’lileri fazlasıyla, Yeniden Refah Partisi’ni ise kısmen mutlu etti. Geri kalan tüm partilerin sonuçlardan üzgün olduğunu görüyorum.

Siyaset halk için ve halkla birlikte yapılan bir sanat. Halka rağmen siyaset yaparsanız, siyasetin çöplüğüne atılırsınız. Türk siyasi tarihinde bunun pek çok örneğini gördük. Dolayısıyla seçim sonuçlarının tüm partilerde iyi bir şekilde değerlendirilmesi ve özeleştirilmesi yapılması gerekiyor.

Bu özeleştiriyi yapması gereken partilerden biri olan İYİ Parti’nin iki hafta sonra seçimli kurultaya gideceğini öğrendik. Elbette seçimli kurultay, üst kurul delegelerinin ve dolayısıyla tabanın görüşünü almak için çok önemli. Ancak genel kurulun bu kadar sıkışık bir takvime alınması, parti içi muhalefetin şekillenmesine olanak tanımayacaktır. İYİ Parti’nin yapması gereken Genel Kurulu Haziran – Temmuz aylarına çekmesiydi. 

Duyduğumuz kadarıyla Edirne Milletvekili Tolga Akalın kolları sıvamış ve Genel Başkanlık için aday olacağını açıklamış. Bu iddiaların gerçekliğini yakında öğreneceğiz. Ancak bu kadar sıkışık bir seçim takviminde parti içi muhalefetin bir araya gelmesi pek kolay olmayacaktır. 

Aslında bugün İYİ Partililerin yaşadığı parti içi sorunların bir benzerini CHP’liler 6 – 7 ay önce yaşamışlardı.

Hepimiz biliyoruz ki eğer ki ÇHP’nin Genel Başkanı şu anda Kemal Kılıçdaroğlu olsaydı, CHP yine kaybeden parti olacaktı. Ancak CHP’liler cesaret gösterdiler ve değişime imza attılar. Cesaretlerinin ödülünü de ilk seçimlerde aldılar.

Bakalım önümüzdeki sıkışık süreçte İYİ Partililer ne yapacak? Değişecekler mi, yoksa “aynen devam” mı diyecekler?..

İmamoğlu yeni aday

Yerel seçimlerin kazananlarının başında – kuşkusuz – CHP’li İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu geliyor. 

Aslını ararsanız İmamoğlu sadece belediye başkanı olmadı. Fakat aynı zamanda muhalefetin 2028 seçimlerindeki potansiyel Cumhurbaşkanı adayı da oldu. Başka mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm AK Partililer, 2028 seçimlerinde işlerinin hiç kolay olmayacağının farkında.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi