İçimizde Bir Sıkıntı Varsa Hangi Dualar Okunmalı?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç İçimizde Bir Sıkıntı Varsa Hangi Dualar Okunmalı?
A
a

İçimizde bir sıkıntı varsa hangi duaları okuyacağımızı bilmek bizi rahatlatabilir. İç sıkıntısı ya da kaygılı zamanların kurtarıcısı olan dualar hem kalbimizi ferahlatır hem de şifalandırıcı özelliklere sahiptir. İşte içimizde bir sıkıntı varsa okuyabileceğimiz dualar, zikirler ve yapabileceğimiz farklı pratikler...

Sütiş Eskişehir

İç sıkıntımızı geçirmek için pek çok şey yapmayı deneriz. Bazı şeyler iç sıkıntımızı alsa da bazı iç sıkıntılarını geçirmeye yetmez. Dualar ise içsel bir huzur için çok şifalır. İşte içimizde bir sıkıntı varken okuyabileceğimiz dualar ve iç sıkıntımıza iyi gelen bazı pratikler...


İçimizdeki Sıkıntıya İyi Gelecek Dualar ve Zikirler


İçimizde bir sıkıntı yerleştiğinde bu duaları okumak ve sessizce kendi nefesimizi dinlemek, sesimizi dinlemek bize iyi gelebilir.

  • Sıkıntılı olduğunuzu hissettiğiniz zamanları"Hasbünallah ve ni'mel-vekîl" diyebiliriz.
  • Hz. Sa'd (r.a.) anlatışına göre Resûlullâh (s.a.v.) buyurdular ki; "Balığın karnında iken, Zü'n-Nûn'un (Yûnus aleyhisselâmın) yaptığı duâ şu idi:
  • Lâilâhe illa ente sübhâneke innî küntü mine'z-zâlimîn.
  • Allâh'ım! Senden başka ilâh yoktur, Seni her çeşit kusurdan tenzîh ederim. Ben nefsime zulüm edenlerdenim." Bununla duâ edip de icâbet görmeyen yoktur.
  • Kendinizi sıkıntı içinde bunalmış hissediyorsanız şu duayı okuyun: La ilahe illallahülazim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-ilazim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdi Rabbül Arşil-kerim.) [Müslim]
  • Eğer sıkıntılı zamanlarda on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm derseniz, üzüntünüz ve sıkıntınız azalır.
  • Bir sıkıntıya düştüğünüzü düşünüyorsanız, "Bismillâhirahmanirrahim velâ havle velâ kuvvete illa billâhil aliyyil azim" demeyi deneyebilirsiniz. Anlamı ise; Allah sizi sıkıntı ve belalardan muhafaza ederd,r.
  • Hz. İbn-i Abbas (r.a.) anlatışına göre Hz. Peygamber (s.a.v.) üzüntü sırasında şu duâyı okurdu.
  • Lâilâhe illâllâhü'l-azîmü'l-halîmü, Lâilâhe illallâhu rabbü'l arşi'l-azîm. Lâilâhe illâllâhü rabbü's-semâvâti verabbü'l-'ardı verabbü'l-'arşi'l-kerîm.
  • Sıkıntıya düşme nedeniniz borçlanma ise bin kere "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyil azim" derseniz, işleriniz kolaylaşır ve içinizdekı sıkıntı azalabilir.

İç Sıkıntısını Azaltan Dua:


İNŞİRAH SURESİ

Bismillahi'r-Rahmani'r-Rahim
Elem neşrah leke sadrek
Ve vada'na 'anke vizreke
Elleziy enkada zahreke
Ve refa'na leke zikreke
Feinne me'al'usri yüsren?
İnne me'al'usri yüsren?
Feiza ferağte fensab?
Ve ila rabbike ferğab?

İnşirah Suresi'nin Anlamı:
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.
Senin için bağrını açmadık mı?
İndirmedik mi senden o yükünü?
O sırtında gıcırdamakta olan (ve bu şekilde sana eziyet veren) yükünü?
Senin şanını yüceltmedik mi?
Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var.
Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var!
O halde boş kaldığında yine kalk yorul!
Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!

İç Sıkıntısına Ne İyi Gelir?

İç sıkıntısına iyi gelmesi için yapabileceğiniz pek çok şey var. Bunlardan ilki iç sıkıntısına iyi gelen dualar, sureler, zikirler okumaktır. İç sıkıntısına iyi gelen bir diğer şey nefes egzersizleridir. Ayrıca iç sıkıntısına meditasyon yapmak da çok iyi gelir.



 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi