Feyza Altun Kimdir, Neden Gözaltına Alındı?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Feyza Altun Kimdir, Neden Gözaltına Alındı?
A
a

Avukat Feyza Altun, son günlerde kendisini bir tartışmanın merkezinde buldu. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, Altun hakkında halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek suçlamasıyla soruşturma başlattı. Soruşturmanın gerekçesi ise dün sosyal medya hesabından yaptığı ve şeriat hukukunu tartıştığı bir paylaşım. Peki Feyza Altun kimdir ve neden gözaltına alındı?

Sütiş Eskişehir
Son günlerde sosyal medyada tartışmalı paylaşımlarda bulunan tanınmış avukat Feyza Altun tartışmaların odağında yer alıyor. Bazı paylaşımları hassas konularda farkındalık yaratma çabası olarak görülürken, bazıları da halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek olarak değerlendiriliyor.

Peki Feyza Altun kimdir ve neden gözaltına alındı?

Sosyal ve siyasi konulardaki açık sözlülüğüyle tanınan Feyza Altun, sosyal medya hesabından Farsça bir şiir paylaşınca kendini tartışmaların ortasında buldu. Bir kullanıcının "Feyza Hanım'a şeriat saldırısı" yorumuna Altun, "Şeriat'a s....kayım" diyerek sert bir yanıt verdi. Paylaşımı kaldırmasına rağmen Altun internette tepkiyle karşılaştı ve hatta Türk Ceza Kanunu'nun 216/1 maddesini ihlal ettiği iddiasıyla Beykoz Savcılığı tarafından hakkında soruşturma başlatıldı.

Soruşturmayı medyadan öğrenen Altun, Cumhuriyet'e yaptığı açıklamada, "Şeriat, kadını taşlayan Talibanvari bir zihniyettir. Bu ülke laik bir ülkedir. Şeriat dini bir kavram değil, siyasi bir rejimdir. Dolayısıyla ben şeriata karşıyım ve sözlerimin arkasındayım" dedi. Soruşturmada atıfta bulunulan maddeye göre, toplumun bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığına dayanarak kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kişi, kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturması halinde üç yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

Feyza Altun Kimdir?

Türkiye'de karmaşık davaları üstlenen ve yüksek profilli müvekkilleri temsil eden tanınmış bir avukat olan Feyza Altun, hukuk dünyasında adından söz ettiriyor. Feyza Altun, özverisi, çalışkanlığı ve güçlü savunma becerileriyle tanınan tanınmış bir Türk avukattır. 1987'de İstanbul'da doğdu ve küçük yaşlardan itibaren hukuka ve adalete ilgi duydu, bir gün avukat olmayı hayal etti. Liseden mezun olduktan sonra Marmara Üniversitesi'nde hukuk eğitimi aldı ve daha sonra İstanbul Bilgi Üniversitesi'nden İnsan Hakları Hukuku alanında yüksek lisans derecesi aldı.

Mezuniyetinin ardından Feyza, İstanbul'un önde gelen bir hukuk bürosunda avukat olarak çalışmaya başladı. Yeteneği ve özverisi onu kısa sürede hukuk camiasında tanınan bir isim haline getirdi ve 2001 yılında kendi hukuk bürosu olan Altun Hukuk'u kurdu. O zamandan beri Feyza, müvekkillerine ceza savunması, aile hukuku ve hukuk davaları da dahil olmak üzere çeşitli uygulama alanlarında yüksek kaliteli hukuki hizmetler sunmaya odaklanmıştır. Zorlu ve karmaşık davaları üstlenmesi ve müvekkillerinin hakları ve menfaatleri için yorulmadan mücadele etmesiyle tanınmaktadır.

Feyza'nın en önemli davalarından biri, aile içi şiddet mağduru bir grup kadını temsil etmesiyle ilgilidir. 2012 yılında, Türkiye'de aile içi şiddet ve kadın haklarının korunmasına ilişkin yasalarda değişiklik yapılmasını sağlayan çığır açıcı bir davada bu kadınları başarıyla temsil etmiştir. Feyza'nın sıkı çalışması ve özverisi gözden kaçmadı. Başarılarıyla geniş çapta tanınmış ve Türkiye'nin en iyi avukatlarından biri olarak ün kazanmıştır. Müvekkillerine ve işine olan bağlılığı onu hukuk camiasında dikkate alınması gereken bir güç haline getirmiştir ve başarısı başkalarına ilham vermeye ve onları güçlendirmeye devam etmektedir.

Feyza Altun, avukatlık kariyeri boyunca çok sayıda ödül ve takdir almıştır. 2017 yılında önde gelen bir hukuk yayını tarafından "Türkiye'nin En İyi Kadın Avukatları" arasında gösterilmiştir. Ayrıca, önde gelen bir iş dergisi tarafından "Türkiye'nin En Etkili Avukatları" arasında gösterilmiştir.  Kusursuz hukuki uzmanlığı ve müvekkillerine olan bağlılığı ona Türkiye'nin en yetenekli avukatlarından biri olarak ün kazandırmıştır. Olağanüstü becerileri ile müvekkillerini çeşitli karmaşık hukuki davalarda başarıyla temsil etmiştir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ferit yurt 20 Şubat 2024 01:49

türkiyenin en iyihukuk cusu göz altına alınıyorsa hukuk guguk olmuştur

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi