Eskişehirsporluların merak ettiği olay yaşanırsa...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirsporluların merak ettiği olay yaşanırsa...
A
a

Eskişehirspor'un yer aldığı Bölgesel Amatör Lig’de alınan farklı galibiyetlerin ardından genel averajın avantaj sağlayıp sağlamayacağı konuşulmaya başlanmıştı. İşte BAL’da iki takım arasında puan eşitliği aynıysa devreye girecek kurallar

Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor'un da yer aldığı Bölgesel Amatör Lig’de alınan farklı galibiyetlerin ardından genel averajın avantaj sağlayıp sağlamayacağı konuşulmaya başlanmıştı. Ancak sezon sonunda genel averajın pek bir önemi bulunmuyor. BAL’da iki takım arasında puan eşitliği aynıysa farklı kurallar devreye giriyor.

Aralarındaki maça bakılacak
BAL’da şimdiye kadar Eskişehirspor’un en yakın rakibi Polatlı Belediyespor oldu. Camia her maça büyük önem verirken 21’inci haftada oynanacak olan Eskişehirspor-Polatlı Belediyespor maçının final niteliğinde olacak. BAL’da bu iki takım sezon sonunda aynı puanda tamamladığını varsayarsak ilk olarak iki takımın kendi aralarındaki maçlarına bakılacak. İlk devre Polatlı kazanmıştı. İkinci devre maç berabere kalmış veya yine Polatlı kazanmışsa Polatlı lider olacak. İkinci devrede oynanan maçı Es Es kazanmışsa yine bir eşitlik söz konusu.
 
İki takımın averajı önemli
Takımlar birbirine karşı 1’er galibiyet elde ettiği için bu kez bir başka kıstasa bakılacak. İki maçtaki gol averajına. Polatlı, Eskişehirspor’u ilk maçta 3-1 yenmişti. Eskişehir’deki maçı Siyah-Kırmızılılar 1-0 kazanmışsa lider Polatlı olacak. 3-0 ve daha üstü galibiyetlerde ise puan eşitliği halinde ligi Es Es lider bitirecek. Ancak Es Es 2 farkla galip gelirse yine bir eşitlik söz konusu olacak.
 
Hükmen maçlara bakılacak
Hal böyle olunca iki takım arasındaki eşitlik devam edecek. Üçüncü kıstas olarak hükmen mağlubiyetlere bakılacak. İki takımın da şu ana kadar Kozlu Belediyespor’a karşı hükmen galibiyeti var ancak iki takımın da hükmen mağlubiyeti an itibariyle yok. Ligin devamında hükmen mağlubiyet alınmazsa eşitlik sürecek.
 
Her şey eşitse ekstra maç
Yukarıda belirttiğimiz 3 kıstasta da eşitlik bozulmadığı takdirde Bölgesel Amatör Lig (BAL) statüsüne göre iki takım ekstra bir maç yapacak. Tarafsız bir sahada oynanacak bu maçta kazanan ekip ligin şampiyonu olacak. Bu bilgilerden anlaşılacağı üzere genel averaj ligin seyrini etkileyen bir konumda değil. Takımlara ekstra moralden başka bir getirisi yok.
 
Kaynak : Ahmet Deniz Canoruç
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi