Eskişehirspor'da transfer krizi

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirspor'da transfer krizi
A
a

Eskişehirspor Teknik Direktörü Levent Kartop, 6-2 kaybedilen Burdur MAKÜ hazırlık maçının ardından Esgroup Spor Servisi’ne konuştu. Kartop, “Bizim acilen takviyeye ihtiyacımız var” derken yönetim ise transfer konusunda aceleci olmadıklarını belirtiyor. 

Sütiş Eskişehir

Esgroup spor servisinden Aytaç Ersoy’a konuşan Es Es’in Teknik Direktörü Levent Kartop, ilk olarak 6-2 kaybedilen Burdur MAKÜ maçına değindi. Kartop, “İki farklı 11 ile mücadele ettik. İlk devre fazla forma şansı bulamayan genç kardeşlerimizi ve denenmeye gelen 2 ismi sahaya sürdük. Genç kardeşlerimiz rekabet ortamı yaratabilecek mi, bunu görme adına böyle bir tercih yaptık. Bizim için de iyi oldu. Bizlere ne katabilirler gördük. Stoper Kaan Dorak ve orta saha Kerem Eryılmaz’ın ufak sakatlıkları vardı riske atmadık. Kaleci Turgut İhsan Kirveli’yi de oynatmadık. İkinci devre sürekli forma şansı bulmuş kardeşlerimizle oynadık. İkinci devre oynanan oyundan memnunum” dedi. 

Mecburen değişiklik yapıyoruz

İlk devredeki kadro tercihinden devam eden Kartop, “BAL’daki yaş kontenjanı kuralını ben de bilmiyordum burada öğrendim. Önemli bir kural. Ankara TKİ maçında bunun önemini yaşadık. Mecburen tekrar oyuncu değişikliği yapmak zorunda kaldım. Hasan Alp katkı sağlayınca 2-1’den 2-2’yi yakaladık. Bu anlamda gençlerimizi görmemiz iyi oldu. Bizlere fikir verdi. Genç kontenjan noktasında takviyeler yapacağız. Bunu bir kez daha gördük” diye konuştu.

Bütçeye uygun oyuncu alınacak

Transfer hakkında da konuşan Kartop, “Yöneticilerimizle sürekli diyalog halindeyiz. Ama kulübümüzün de bütçesi ortada. Bütçeye uyacak oyuncular almaya çalışıyoruz. Mevcut futbolcu grubuna yüzde 80-90 civarında ödemeler yapılmış. Belli bir kısımlar kalmış. Bir takıma transfer yaparken önce içeriye ödeme yapmazsa bu sefer içerde sıkıntı yapıyorsun. Bunları da düşünüyor yönetim haklı olarak” dedi.

Takviyenin acil olması lazım

Acil olarak transfere ihtiyaçlarının olduğunu belirten Kartop, “Bizim acilen takviyeye ihtiyacımız var. Bu net bir şekilde ortada. Çünkü ligde ikinci devre daha çetin geçecek. 13 tane final maçımız var. Bunları en iyi şekilde atlatmak için kadro derinliğini iyi oluşturmak lazım. Onun için çalışıyoruz araştırıyoruz. Bütçemize, kulübümüze uygun oyuncular arıyoruz” diye konuştu.

Mevkileri belirledik 

Hangi mevkiiye transfer istediğini de belirten Kartop, “Aciliyet orta saha 8 numara pozisyonu ve kanat. 8 numarayı kontenjandan yana kullanmayı düşünüyoruz. İsmail Palta biliyorsunuz ben geldikten sonra toparlamıştı ama kalmak istemeyince gitti. BAL’da oyuncuyu tutma şansınız olmuyor. O mevkiiye İsmail Palta’nın tarzında ondan daha iyi isim arıyoruz” dedi.

Kimse karamsar olmasın

6-2’lik Burdur MAKÜ mağlubiyetin taraftarı negatif bir havaya soktuğunun belirtilmesi üzerine Kartop, “Bu takımın seviyesini herkes Ankara TKİ maçında gördü. Neler yapabileceğini gösterdi. Burada günde çift idman yapıyoruz, oyunculara yükleniyoruz. Hazırlık maçındaki mağlubiyet sonrası o kadar karamsar düşünmemek lazım. İlk devre oynayan isimler yan yana oynamamıştı. Onları görmek açısından oynattık. Dediğim gibi karamsar olmasın taraftarımız. Allah’ın izniyle bu takım şampiyon olacak. Onun için gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Transferde zorlanıyoruz

Transferde zorlandıklarını söyleyen Kartop, “Eskişehirspor’u duyan kapıyı iki katı fiyattan açıyor. Bizim sıkıntımız bu. Normalde çok futbolcu gelmek istiyor buraya ama ‘Hadi masaya otur’ dendiğinde rakamları iki katına çıkarıyorlar. Onun için bu camianın büyüklüğünü de bilerek, bize katkı sağlayacak oyuncular almak istiyoruz. Transfer 22 Mart’ta sona erecek. En iyisini alacağız. En iyisini almak zorundayız. Eksik bölgelerimizi belirledik. Transfer çalışmalarımız devam ediyor. Başkanımız Erkan Koca ve Sportif Direktörümüz Özgür Gedik ile sürekli kontak halindeyiz” dedi.

Şehir bize sahip çıksın

Şehre seslenen Kartop, “Bütçe konusunda zorlanıyoruz. Şehirden belli bir dokunuşların olması gerektiğini düşünüyorum. Yönetim kurulu gece gündüz çalışıyor. Bu insanlara destek olunmalı. Bir an önce transferlerimizin takımıza katılmasını istiyorum. Bu şehir bu ligi hak etmiyor. Bu takım Süper Lig’e kadar gitmeli. Lütfen artık uyansınlar. Rica ediyorum uyandıralım. Ben Denizliliyim, Eskişehirspor’un burada olmasına içim el vermiyor. Gece gündüz bu takımın şampiyonluğunu hayal ediyorum. Şehir transfer döneminde bize destek olmalı. Eskişehir’in tek markası Eskişehirspor’dur. Bu şehrin markasına lütfen herkes sahip çıksın. Taraftar nasıl sahip çıkıyorsa bu şehir bir tane Eskişehirspor’u kaldırabilmeli” diye konuştu.

60 yaşındaki teyze çıkmamızı istiyor

Kartop son olarak, “60 yaşındaki bir teyze beni sokakta görüp, “Oğlum bizi buradan çıkarın” diyorsa, 7 yaşındaki çocuk da aynı şeyi söylüyorsa demek ki bu şehirde 7’den 77’ye herkes Eskişehirsporlu. Hangi parti olursa olsun Eskişehirspor markasına sahip çıksınlar. Ben bunları dışarından bir insan olarak söylüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Hayran olduğu için destek veriyor 

Eskişehirspor Teknik Direktörü Levent Kartop eski bakan Mevlüt Çavuşoğlu’nun kulübe desteği hakkında konuştu. Kartop, “Kampımıza eski bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu geldi. Kampımızın masraflarını da karşılamıştı. Bize şunları söyledi “Ben Fenerbahçeliyim. Eskiden Eskişehir’e maçlara gelirdik. Bize çok zorluk çıkarırlardı. Çok iyi bir taraftarı var. O taraftarlara hayranlığımdan dolayı bu kulübe destek oluyorum. Açık ve net söyleyeyim herkes yanlış anlıyor. Eskişehir’den aday mı olacak? Diye. Yok öyle bir şey” dedi. Bu işin partisi yok. Burada tek parti var o da Eskişehirspor. Bu armaya hepimizin sahip çıkması lazım. Hocalar, futbolcular gelip geçici. Ama kalıcı olan Eskişehirspor markası. Bunları gerçekten kalbimle söylüyorum” dedi.

Kaan ve Ediz imzalamayacak

Eskişehirspor’da denenmeye gelen Kaan Aygün teknik ekip tarafından beğenilirken imza atacağı belirtilmişti. Ancak Burdur MAKÜ sonrası yönetim kurulu imzadan vazgeçti.Teknik Direktör Levent Kartop yaptığı açıklamada, “Denenmeye gelen sağ bek Kaan Aygün’ü (20) beğenmiştik ama maddi konuda anlaşamadığımız için başka bir kulübe gidecek. Denenmeye gelen stoper Ediz Fırat (19) da ayrılacak. Elimizde o tarz oyuncu var” ifadelerini kullandı. 
Kaynak : Ahmet Deniz Canoruç
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi