Eskişehirliler dikkat: Marketlerde o ürünler satılmayacak!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Eskişehirliler dikkat: Marketlerde o ürünler satılmayacak!
A
a

Gıda güvenliği ve doğru bilgilendirme konularında önemli adımlar atan İbrahim Yumaklı, Gıda Kodeksi'nde yapılan düzenlemelerin sürdüğünü duyurdu. Tüketicilerin doğru bilgilendirilmesi için ürün adlarının aynı standartta yazılacağını ve yanıltıcı görsel ve ifadelerin kullanımına izin verilmeyeceğini açıkladı. Eskişehir'de de bu uygulama ile marketlere düzenleme gelebilecek.

Sütiş Eskişehir

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gıda güvenliğinin önemini vurgulayarak Gıda Kodeksi'nde önemli düzenlemelere gidildiğini duyurdu. Bu düzenlemelerin amacı, tüketicilere daha sağlıklı ve güvenilir gıdaların ulaşmasını sağlamak.

Düzenlemelerin Temel Noktaları:

  • Gıdanın Adı Ön Planda: Ürünlerin isimleri, raflarda ilk bakışta görülebilecek şekilde, aynı punto, stil ve karakterde yazılacak. Bu sayede tüketiciler, gıdanın tam adını kolayca görebilecek ve bilinçli seçimler yapabilecek.
  • Yanıltıcı Görsellere Son: Gerçek içeriği yansıtmayan görsellerin kullanımı yasaklanacak. Özellikle çilek aromalı ürünlerde çilek görseli gibi yanıltıcı uygulamalara izin verilmeyecek.
  • Benzer Ürünlerde Açık İfadeler: Tadında, lezzeti, keyfi gibi ibareler, ürünün içeriğini net bir şekilde yansıtmak zorunda olacak. Bu sayede tüketiciler, benzer ürünler arasında kolayca ayrım yapabilecek.

ALO 174 Gıda Hattı:

Vatandaşların güvenilir gıdaya erişimini kolaylaştırmak için ALO 174 Gıda Hattı kuruldu. Bu hat üzerinden ihbar ve şikayetlerin en geç 15 gün içinde cevaplanması sağlanacak. Şüpheli gıda ürünleri ve satış noktaları, ALO 174 veya (0 501 174 0 174) numaralı WhatsApp İhbar Hattı'na da bildirilebilecek.

7.500'den Fazla Gıda Denetçisi:

Üretim, toplu tüketim ve satış yerlerinde 7.500'den fazla gıda denetçisi, 7/24 esasına göre denetimler gerçekleştiriyor. Bakan Yumaklı, vatandaşları da gıda güvenliğine katkıda bulunmaya ve gönüllü gıda denetçisi olmaya teşvik etti.

Kaynak : HABER MERKEZİ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi