Gökten kemik yağmıyor

21 Mayıs 2022 09:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Covid virüsü kaptığı için 19 Mayıs Kutlamalarına katılamayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir'deki coşkulu kutlamalardan dolayı gurur duyduğunu ifade etti. Büyükerşen sosyal medya hesaplarından "Bu sene 19 Mayıs coşkusuna uzaktan ortak olmak zorunda kaldığım için çok üzgünüm. Görüntüleri gururla, mutlulukla izledim. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve Cumhuriyet kenti Eskişehir'in güzel insanlarına bu görüntüleri oluşturdukları için teşekkür ediyorum. Birlik, beraberlik ve coşku içerisinde kutlayacağımız nice bayramlara!" ifadelerinde bulundu. Bu arada Büyükerşen'in dün itibarıyla hastaneden taburcu olduğunu belirtelim. Büyükerşen, hastaneden ayrılırken, tedavisi süresince kendisiyle yakından ilgilenen hastane personeline teşekkür etti. Demek ki neymiş; demek gökten kemik yağmıyormuş...

Genç kaymakam başarılı
Seyitgazi Kaymakamlığı'nın 19 Mayıs mesajında Atatürk'ün adını iki kere yanlış yazması, ülke gündemine kadar çıktı. Her önüne gelenin Atatürk'e hakaret ettiği ve hakaret edenlerin görünmez bir el tarafından himaye edildiği bir ortamda, halkın hassasiyetini anlayışla karşılıyorum. Kafasındaki maymun fesiyle tanınan namlı bir Türk ve Atatürk düşmanının hasta yatağına kimlerin tıpış tıpış gittiği hafızalarımızdan silinmedi. Ancak – ne yalan söyleyeyim – Seyitgazi Kaymakamlığının bilinçli bir saygısızlık yaptığını düşünmüyorum. Mesele Kaymakam Hanım'ın iki cümlesini bile doğru dürüst yazıya dökemeyecek devlet memurlarının kadroları doldurmuş olması. Dışarıda iki lisan bilen, üniversite mezunu zehir gibi gençlerimiz var. Hepsi işsiz güçsüz dolanıyor. Devlet kadrolarına ise iki lafı bir araya getiremeyen kişiler, sırf partiden referans aldığı için giriyor. Yeri gelmişken belirtelim; genç Seyitgazi Kaymakamı Kutsal Baytak'ın başarılı çalışmaları kulağımıza kadar geliyor. Böyle gençlere sahip çıkmalıyız. Kendisi – sözüm meclisten dışarı – karısını bankamatik memuru yapan arsız ve utanmazlardan biri değil. Ben Sayın Kaymakam'ın kötü niyetli olmadığına eminim. Ancak ve maalesef devlet dairelerine iki cümleyi yazma kâbiliyeti olmayanların doldurulduğunu da görüyoruz.

Es Es seçimleri bekleyecek
27 Mayıs'ta Mali Kongre'ye gidecek olan Eskişehirspor'da Mehmet Şimşek yönetiminin karşısında yeni bir yönetimin aday olarak çıkmayacağı anlaşılıyor. Elbette Eskişehirspor Başkanı olmak bir şereftir. İnsanlar içinden, "Mehmet Başkan oluyorsa, ben niye olmayacakmışım ki?" diye geçiriyor olabilir; saygı duyarız. Ancak bir spor kulübüne başkan olmak öyle kolay bir iş değil. Hele ki 280 milyon lira borcu olan, ancak geliri olmayan bir kulübe başkan olmak çok zor. Şimdi kulübümüzün önünde ciddi bir mali sıkıntı var. Türk Lirası dünya para birimleri karşısında sürekli geriliyor. Kur Korumalı Mevduat eninde sonunda hükûmetimizin elinde patlayacaktı. Ancak Ukrayna savaşı o işi biraz hızlandırdı. Önümüzdeki sonbaharda borçlarımızın katlanarak artması mümkün. Çok açık konuşayım; Eskişehirspor'un durumu Türk ekonomisi düzelmeden düzelmez. Bunun için de seçimleri beklemek zorundayız.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Çiftelerli 21 Mayıs 2022 18:34

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK izindeyiz

2 8 Cevap Yaz
FAHRETTİN 21 Mayıs 2022 09:49

Hiç kimse işine özen göstermiyor, bakın bugün koskoca adliyede önemli addedilen resmi evraklarda bile bir ton yazım ve harf hatası yapılabiliyor. Memlekette paranla bile kimseye istediğin gibi iş yaptıramıyorsun. İlle de bi eksik, kusur mutlaka oluyor. Eskiden önce iş konuşulur sonra para konuşulurdu. Şimdi selamınaleyküm desen insanların zihninde para canlanıyor. Para para para varlığı bir dert yokluğu yara derler ya herhalde ondandır.

2 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi