Çevre yolu filan yok! 

AK Parti Milletvekili Ayşen Gürcan, ES TV’de yayınlanan Ekstra Gündem programının konuğu oldu. Tarkan Demir ve Murat Taşkın’ın sorularını yanıtlayan Gürcan önemli açıklamalarda bulundu. 

9 Mayıs 2024 09:24
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti Milletvekili Ayşen Gürcan, ES TV’de yayınlanan Ekstra Gündem programının konuğu oldu. Tarkan Demir ve Murat Taşkın’ın sorularını yanıtlayan Gürcan önemli açıklamalarda bulundu. 
Artık internet çağındayız; programı seyredemeyenler üzülmesinler. Şuraya bıraktığım linkten Ayşen Gürcan’ın önemli açıklamalarda bulunduğu Ekstra Gündem’i seyretmek mümkün.
Eskişehir’e iktidar tarafından son 10 yılda yapılan yatırımları toplasak, iki elin parmaklarını geçmez. Yapılmayan yatırımlardan biri de çevre yolu. Üstelik Sayın Gürcan’ın açıklamalarından anlıyoruz ki, yine avucumuzu yalayacağız. Çünkü Ayşen Gürcan Bursa – Ankara arasında yapılacak otobandan bahsetti. Belli ki Eskişehirlilere bu otobanı çevre yolu diye kakalayacaklar. Akılları sıra biz Eskişehirliler de bunu yutacağız…
AK Parti’nin Eskişehir’de bu kaçıncı seçim hezimetidir? Belli ki Eskişehirlileri saf görmeye devam ediyorlar. 
Ücretli otoban, çevre yolu değildir. Çünkü adı üzerinde ücretlidir. Bir Eskişehirli kentin öte ucuna arabasıyla gitmek isterse ücretli otobanı kullanmaz. Üstelik kent içinden geçen kamyon ve tırlar da ücretli yoldan gitmek yerine bedava olan ve kent içinden geçen eski yolu kullanır. Neden kamyoncular paralı yolu kullanacaklarmış ki? Eskişehirlilere ayıp olmasın diye mi? 
Ki zaten biz Eskişehirliler de bu duruma itiraz ediyoruz. Artık tamamen bir şehir içi bulvara dönen yoldan, şehirler arası seyahat eden kamyonların geçmesini istemiyoruz. 
Ayşen Gürcan’ın çıkıp dürüst bir şekilde, “Eskişehir’e çevre yolu filan yapmıyoruz” demesini beklerdim. Süslü cümleler kurarak, durumu geçiştiremiyorsunuz.
Sayın Gürcan kamuoyunda tepkiyle karşılanan Ankara – İzmir YHT hattının Eskişehir’de durmayacağına da değindi. Gürcan söz konusu projenin yeni bir şey olmadığını, 5 senelik mazisinin olduğunu belirtmekle yetindi.
Şimdi “İzmir – Ankara treni neden Eskişehir’de durmuyor?” sorusuna verilecek cevap, “Proje zaten 5 seneliktir” cümlesi olamaz. Biz Ayşen Gürcan’a Hanya’yı soruyoruz O bize Konya’yı anlatıyor. Biz Sayın Gürcan’a arabasının rengini soruyoruz, o bize fasulyenin nasıl pişirileceğini anlatıyor.
Soru çok basit. Neden İzmir’e giden Yüksek Hızlı Tren Eskişehir’de durmuyor?
Bize ne projenin kaç senelik olduğundan?..
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi