Gençlerin cahilliğine verelim 

Osmangazi Üniversitesi’ndeki bir grup öğrenci İsrail’in Filistin’de yürüttüğü insanlık suçlarını protesto etmek için yürümüş. Gençlere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz. 

15 Mayıs 2024 09:23
A
a
Sütiş Eskişehir
Osmangazi Üniversitesi’ndeki bir grup öğrenci İsrail’in Filistin’de yürüttüğü insanlık suçlarını protesto etmek için yürümüş. Gençlere duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederiz. 
Öte yandan aynı gençler yaptıkları açıklamada İskilipli Atıf denilen bir haini övmüşler.
Gerçekte İskilipli Atıf’ın daha Sultan 2’inci Abdülhamit zamanında ne olduğu anlaşılmıştır. Sürgünlerle geçen ömrünü Kurtuluş Savaşı sırasında İngiliz Muhipleri Cemiyeti’ne girerek sürdürmüştür. Burada Atatürk ve silah arkadaşlarına “Kudurmuş haydutlar” diyerek alçaklığına alçaklık katmıştır. Kahraman Kuvva-i Milliyecilere binlerce küfürler etmiştir. İngilizlere, Fransızlara ve Yunanlılara karşı mücadele etmeyi dinsizlik olarak göstermiştir. En sonunda da yazdığı kitaplarla halkı Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı isyana teşvik ettiği için cezasını çekmiştir. Öyle şapka giymediği için asılan nur yüzlü imam laflarına inanmayın. Tamamen yalan bunlar.
Ben bu bilgisizliği, protestocu gençlerin cahilliğine veriyorum. Yoksa hiç kimse bilerek ve isteyerek bir vatan hainini savunmaz.
Son zamanlarda İskilipli Atıf denilen bu müptezeli, sanki bir kahramanmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Gerçekte Atıf denilen bu zibidi, su katılmamış bir vatan hainiydi. Nitekim Yüce Türk Yargısı tarafından asılarak idam edilmiş, cehennemin dibini boylamıştır. Dolayısıyla gençler dikkat edin; İskilipliyi övmek ile terörist başı Öcalan’ı övmek arasında zerre kadar fark yoktur. Aman diyeyim; suçu ve suçluyu övmeyin, cezası büyük olur.

Kurbanı kutlamak hayal oluyor

Kurban Bayramı'na yaklaşık bir ay kala küçükbaş hayvan fiyatları vatandaşın cebini yakıyor. Koyunlar için ortalama canlı kilogram fiyatı 140 liraya çıkmış durumda. Bu durumda 70 kiloluk ortalama bir koyun almaya kalksanız, 10 bin lirayı gözden çıkartmanız gerekiyor.
Dar gelirli vatandaş eti sadece Kurban Bayramından kurbana sofrasında görüyor. Ancak bu koşullar altında mesela bir asgari ücretlinin orta boy bir koyun alması bile imkansız oluyor. 
Fiyatların bu kadar ateş pahası olmasının nedeni, ülkemizdeki et üretiminin giderek azalması. Ayrıca sayılarının 13 milyon olduğu tahmin edilen sığınmacılar da fiyatların artmasına neden oluyor. Bir an önce besiciliğe önem vermemiz ve şu sığınmacı yükünden kurtulmamız gerekiyor. Sığınmacılar memleketlerine gönderilmeden ağız tadıyla bir Kurban Bayramı bile kutlamak hayal oluyor.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi